Rozkręcałem nokie 6555 i gdy chciałem odczepić z tych ząbków klapkę od strony wyświetlacza to uszkodziłem coś. Chciałem wymienić taśmę w telefonie. Poniżej zdjęcie uszkodzenia, proszę mi powiedzieć co tera nie będzie działać? bo nie wiem za co są odpowiedzialne te złote linie na płycie. HELP! (uszkodzenia zaznaczone strzałkami)
Last edited by admiral92 on 11 Feb 2010, o 19:47, edited 1 time in total.
Uszkodzenia dotyczą tylko przerwania tej "złotej lini" na tej płycie. Były ta zatrzaski i gdy podnosiłem przerwałem tez płytke. Jakie uszkodzenia z tym są związane? a może w niczym to nie bedzie przeszkadzać?
Czyli kupować taśmę i naprawiać? Co radzicie..? Bo nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto.. że naprawie taśme a telefon du** - niesprawny. Może ta się to pole jeszcze jakoś "pospawać" ? Czy lepiej zostawić tak jak jest?
Tu chodzi o radiówkę. Gdy w telefonie są elementy nie podłączone do masy, powodują one zakłócenia. W tym wypadku nie będą duże. Tak, jak pisałem ogólnie telefon powinien działać.
gry.lcs.pl Mój blog o projektowaniu i tworzeniu gier.
ale co ma być źle? na co mam czekać? Jest popsuta taśma więc nie mam jak sprawdzić czy inne rzeczy działają. Włącza się tak jak wcześniej, ale czy inne rzeczy się uszkodziły to nie mam pojęcia.. i nie sprawdze tego