![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Multimedia & Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 20 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Ściąganie filmików z YouTube i konwertowanie do formatu MP4. |
---|
![]() |
26 May 2009, o 16:07 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Postanowiłem napisać artykuł o tym... może komuś się przydać, przynajmniej powinien
![]() Nie patrzcie na długość artykułu...nie bójcie sie go, jest na prawdę do ogarnięcia dla każdego. Przynajmniej takie mam odczucie. Do dzieła ![]() ![]() Zaczynamy od ściągnięcia tej wtyczki do Firefoksa ![]() Do ściągnięcia tutaj: Teraz możemy przejść do YouTube i wybrać filmik który chcemy ściągnąć. Jak widzimy pojawił nam się nowy element w pasku narzędzi nawigacyjnych ( domyślnie jest on po lewej stronie przeglądarki ![]() ![]() Rozwijamy dziada klikając na strzałeczkę obok loga. i wybieramy wersję którą chcemy ściągnąć. Polecam najlepsza jaka jest dostępna, w tym wypadku [HQ35]. ![]() Wybieramy miejsce na zapisanie naszego pliku, np. na pulpicie ![]() zamykamy okno z youtube'a i zaczyna sie nam ściągać. Po ściągnięciu, mamy filmik, teledysk czy jak to tam chcecie nazwać w formacie .flv, czyli inaczej Flash Video Do konwersji na format .mp4 potrzebny będzie nasz konwerter do pobrania tutaj: Lub tutaj: Instalacji nie będę opisywał... wierzę że wszyscy dadzą radę ![]() Otwieramy nowo zainstalowany program. Domyślnie ustawia się j. polski, jeśli z jakiś względów nie macie naszego języka, a jednak chcecie mieć to rozwijamy Edit/edycja--->Language--->Polski Teraz zaczynamy wreszcie tą konwersje... klikamy na Dodaj Wideo, szukamy pliku który ściągnął nam się z youtube'a i otwieramy go ![]() Rozwijamy prawe menu o nazwie Profil i wybieramy Film komórkowy MPEG-4 (*.mp4) ![]() Oraz ustawiamy rozdzielczość jaką odtwarza nasz telefon. Przykładowo dla nokii 5310 jest to rozdzielczość 176x144 ![]() Klikamy na konwertuj i program zaczyna swoją pracę. ![]() Po skończeniu wyskoczy nam okienko z pytaniem o zakup pełnej wersji z dodatkowymi możliwościami... klikamy na "nie, dzięki" i możemy zamknąć programik i udać się do folderu z mpczwórką. AVK Domyślnie zapisuje pliki w "Moje dokumenty" w folderze o zaskakującej nazwie "Any Video Converter" w którym znajduje się folder MOBILE_MP4 i to właśnie w nim znajduje się nasze wideo. Teraz możemy przenieść go na kartę w telefonie i cieszyć się nowym filmikiem ![]() Po konwersji tego teledysku uzyskałem taki efekt: ![]() Jak widać jakość bardzo dobra ![]() ![]() a wielkość .mp4 wynosi 3.5 MB ![]() Teledysk do pobrania tutaj: Dziękuję. by jonny. Specjalnie dla 5310.ruun.pl i nokiahacking.pl Kopiowanie Bez Zgody Autora Zabronione. |
Last edited by jonny on 28 May 2009, o 20:53, edited 4 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 16:47 |
Lemur1910 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aa to dobra metoda znam ją dobrze ale od kiedy programy umozliwiajace ogladanie plików FLV przestały działać jak trzeba to zaczołem robić podobna metota tyle ze uzywam "Total Video Converter" I dodając coś od siebie to nienapalajcie sie na aplikacjie ktore umozliwiaja ogladanie filmów z youtube na telefonie bo czesto one zawodza lepiej poczekać aż wyjdzie coś nowego (chyba ze sie myle;/ )
|
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 17:06 |
wiadomo Total Video Converter klasa sama w sobie tylko że nie jest darmowym progsem więc nie mieszajmy go do tego
![]() dobrze zrozumiałem? są aplikacje które odtwarzają format .flv na telefonie? bo nie ogarniam za bardzo ![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 17:47 |
mobiTube albo EmTube czy FLV player odtwarzaja pliki na telefonie ale czesto zawodza chociac Emtube działało sprawnie choć z niewiadomych przyczyn po jakimś czasie aplikacjia nieche sie włączać
[ Dodano: 2009-05-26, 17:53 ] Prosze oto ten programik tylko wątpie czy obsługuje pliki w HQ, ale mozna ogladac filmy online co czesto zawodzi co i ogladac filiki zapisane na karcie pamieci co działa doskonale nawet jest obcjia pełno ekranowa po wcisieniu 5 do ogladania filmów zapisanych na dysku jest najlepsza z tych co znalazłem POLECAM! [ Dodano: 2009-05-26, 18:13 ] tylko ze to jest na symbiana bo z tego co wiem na jave niema programu ktory odtwiera poliki flv z dysku za takie co odtwieraja pliki flv ale tylko jak odtwiera sie to przez internet z strony youtube |
Last edited by Lemur1910 on 26 May 2009, o 18:18, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 18:16 |
a na symbianika... już myslałem że w javie jest jakiś taki programik
![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 18:18 |
"[ Dodano: 2009-05-26, 18:13 ]
tylko ze to jest na symbiana bo z tego co wiem na jave niema programu ktory odtwiera poliki flv z dysku są takie co odtwieraja pliki flv ale tylko jak odtwiera sie to przez internet z strony youtube" |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 18:26 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do ściągania i konwertowania używam 'Any Video Converter'. Banalny w użyciu i oferuje to co potrzebuje najbardziej
![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 18:34 |
jak ktoś chce moge podrzucić na PW CD-Keya do Total Video Converter (wer: 3.1.1.0) według mnie najstabilniejsza
![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 19:04 |
davvid wrote: Do ściągania i konwertowania używam 'Any Video Converter'. Banalny w użyciu i oferuje to co potrzebuje najbardziej ![]() tylko że ten wspaniały Any Video Converter (który ma oczywiście opcje ściągania filmów w youtube), nie ma opcji ściągania filmów w wysokiej rozdzielczości SD czy tam HD... jak by nie patrzeć jest to problem, problem dzięki któremu prosta wtyczka do firefoxa ( DownloadHelper ) po prostu wygrywa przez nokaut ![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 19:13 |
*Razor* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chłopie ja mam lepszy programik i to mniej roboty nie trzeba żadnych tam wtyczek robić ściągam filmik konwertuje innym programem i mam gotowy i na jaki chce program a nie bawienie się w 30 minut żeby jeden filmik ściągnąć tym samym programem co inni piszą na górze :-)
|
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 19:24 |
skad pomysł ze to trwa poł godizny?
![]() ![]() wtyczek sie nie robi ![]() jaki to masz ten programik? ![]() dlaczego uwazasz ze jest lepszy? bo nie trzeba wtyczki downloadhelper? to jest jak dla mnie sposob prosty jak drut... ale zasada jest też bardzo prosta ![]() | | Jeżeli komuś się nie podoba to nie korzysta, a nie daje dziwnych komentarze że zna lepszy sposób, i to bez zadnego opisu tego "sposobu". prosze możecie przedstawiać swoje sposoby na ściąganie filmików z youtube jeśli chcecie ![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 19:25 |
Whiteman0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 19:42 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
od dawna używam tego programu d konwersji na wszystkie dostępne formaty... Ale jest jeden sęk ostatnio wszystkie filmiki po konwersji w Any Video Converter, w filmikach są jakieś zielone napisy po angielsku w lewym górnym rogu i sięgają do połowy ekranu... wie może ktos jak to naprawić??
|
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 19:47 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 19:48 |
po sciagnieciu / przekonwertowaniu tego samego teledysku tym programem (pisząc tym, mam na mysli Free YouTube to iPod Converter) w rozdzielczości oczywiscie takiej samej czyli 176 x 144 uzyskałem taki efekt
![]() ![]() jak widać obraz tak jak by mniejszy...cieńszy... Ale jak kto woli ![]() a-drian-93, ja nie mam takich napisów po konwersji... dziwny problem ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 20 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Multimedia & Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)