Forum ma już jawne regulaminu do przyjęcia się do różnych grup. Ale one są tylko według mnie dla picu, bo zasady nie są w ogóle ścisłe. Jeśli ktoś już został przyjęty do grupy to już nigdy się z niej nie pożegna, bo moderatorzy sobie jakby to powiedzieć śpią. ( Nie chcę nikogo obrażać ale taka jest prawda ) Sprawdziłem dwie grupy, do których mogłem dołączyć i tutaj dam wyniki:
Grupa Helper:
Zgłosiłem się i czekałem ok. 10 dni . Potem magicznym sposobem w moim profilu nie było widać, że oczekuje na przyjęcie. Jak piszę główny regulamin grup powinienem dostać Negatywną lub Pozytywną odpowiedź w sprawie przyjęcia do grupy, a tu nic. Nie pisałem o przypomnienie, bo to było by wiadome, że wtedy będzie musiał rozważyć moją propozycje.
Grupa Patcher:
Zgłosiłem się i czekałem tym razem na pewno powyżej 8 dni . Po 7 dniach żadnej odpowiedzi ani Pozytywnej ani Negatywnej w sprawie przyjęcia. Nie pisałrm o przypomnienie z takiego samego sposobu jak w poprzedniej. Sądzę, że Szef grupy sobie przypomniał o zgłoszeniach, gdy ten nowy użytkownik, który tworzy fajne patchy( chyba kosmita czy tam inaczej ) napisał po prostu na PW o przypomnienie. Nie wiem czy tak było ale tak podejrzewam.
Grupa Uploader:
Grupa w której jestem od czasy kiedy był jeszcze szefem grupy Filip. Dlatego tutaj nie wiem jaka jest sytuacja z przyjęciem ale mam zastrzeżenie do regulaminu. Piszę tam, że trzeba zrobić jakiś tam Up co tydzień ale ja nie robiłem takiego upu może od miesiąca i co nie zostałem wyrzucony z grupy?
Według mnie trzeba trochę regorystycznie( Nie wiem czy to dobrze nazwałem ) podchodzić do regulaminu. bo nie długo pokażą się skargi, dlaczego on jest w tej grupie, a ja nie, a jesteśmy podobni czy tam mamy podobny upload. Wiem, że jest szkoła i inne ważne sprawy ale nawet żeby raz w tygodniu nie zobaczyć na listę oczekujących na przyjęcie to jest dziwne.
Pozdro