Pochwalę się swoim telefonem, który niestety nie jest nokią. A mianowicie jest to SE W890i.

Telefon: Sony Ericsson W890i
CID:52
Certyfikat: Red
Soft: 1200-9164R1FA035080527 Sony Ericsson
Brak simlocka
Historia nabycia itp…
W okolicach października moja była nokia 6500slide zaczęła wariować i ogólnie znudziła mi się. Sprzedałem ją za 100zł. Początkowo na następczynię mojej 6500slide miałem zarezerwowaną Xperie X10 mini pro kumpla, ale w ostatniej chwili podniósł cenę, a mój budżet nie był wystarczający…Po tygodniu szukania nowego telefonu zadzwonił kuzyn, że ma do sprzedania SE W890i za 135zł w bardzo dobrym stanie z całym kompletem, ale z założonym simlockiem na sieć Plus. Kuzyn trochę spuścił, więc udało mi się go kupić za 115zł. Dwa dni później zdjąłem locka.

Akcesoria:
-Papiery
-ładowarka
-słuchawki
-kabel USB
-pudło
-telefon
Pierwszy tuning SE…
Po kilku dniach zaczął mi się nudzić softowo, więc dwa kolejne dni spędziłem w poradnikach, a następnie wziąłem się za tuning. Na chwilę obecną zmienione jest:
-Wgrane flash menu
-Zmieniona akustyka
-Wgrane stery apartu
-Zmieniona czcionka
-Zmodyfikowane softkeye
-Zmieniony layout:
*wyświetlacza
*odtwarzacza
-Ekran startowy
-Niektóre grafiki
Wady, zalety…
SE W890i jest moim drugim modelem tej marki i nie żałuję wyboru. Na początku trudno było się przyzwyczaić z obsługą, ale to jest przejściowe. Dużą zaletą jest jego wygląd i wytrzymałość. W moim przypadku było odczuć różnicę między o wiele większą i cięższą 6500 slide, a smukłym W890i. Gdy pierwszy raz wziąłem go do ręki, to obawiałem się, że w przypadku upadku rozpadnie się w drobne, ale pozory mylą. Reszta zalet:
-Szybki
-Przyzwoity aparat
-Wytrzymała bateria (2 dni przy intensywnym słuchaniu muzyki, 4-5 dni bez większego użytkowania)
-Duży wyświetlacz
-wytrzymały
-Dobrze gra na słuchawkach
-Możliwość modyfikacji itp.
Koniec tego dobrego…trzeba poruszyć też ciemną stronę:

-Ścierająca się tylnia klapka
-Podatny na otarcia
-Brak lampy błyskowej
-Cichy głośnik
Zdjęcia:

Podsumowanie…
Na przyszłość planuję bardziej zmodyfikować ten telefon, ale na chwilę obecną mam problem ze zmianą certyfikatu RED na BROWN, co jest potrzebne do patchowania platformy A2 o ile się nie mylę. W planach mam jeszcze mały tuning sprzętowy.