![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v5 (^1) » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v5 (^1) |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 31 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5230] Sensation Next Port C6 (v51.06.002/v41.0.010) |
---|
![]() |
20 May 2012, o 14:30 |
Sztandar18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nazwa modyfikacji: Sensation Next
Autor: Sztandar18 CFW bazuje na: Porcie z Nokii C6 v40.0.003/v41.0.010 ![]() Witam ponownie ![]() CHANGELOG Graficznie: Quote: *Ikony N8 dodane na stałe do FW *Zmieniony motyw domyślny *Czcionka z S^3 *Emotikonki z nokii X7 (działają w wiadomościach) *Zmienione efekty motywu [By Potok666 ![]() *Ikonki N8 na Madiabarze *Menu a'la S^3 *Klawiatura QWERTY a'la S^3 by Dan-av *Klawiatura alfanumeryczna a'la S^3 by Dan-av *Usunięta animacja podczas włączania telefonu. Reasumując telefon uruchamia się szybciej *Dodany Navibar a'la Belle by Sztandar18, marcingp5 & Potok666 (Na razie jest on wersji beta) System: Quote: *Zmieniona została nazwa z "Filmy i TV" na "Filmy" *Limit wiadomości ustawiony na 9999 *Priorytet aplikacji na korzystanie z procesora ustawiony na 92 % *Dodane powidomienia v1.05 *Poprawiona rotacja ekranu *Dodany mod na lepsze skanowanie sieci wlan *W pełni działające Nokia Store (Nie ma już problemu z aplikacjami typu GG) *Dodany mod na lepszą jakość zdjęć z aparatu *Najnowsza wersja Nokia Store *W 100 % działająca opcja "Powiedz kto dzwoni oraz "Czyt. wiadomości" *Dodana opcja uruchom ponownie w menu wył. telefonu *Dodana opcja usuń w galerii *Zwiększona wydajność w grach *Dodany Equalizer by vova1609 (Jednym kliknięciem zmieniamy korekcję) *Kodeki dźwięku by Bojar *Dodane conversations (Rozmowy) w menu wiadomości *Możliwość wysyłania plików jar, sis, sisx, przez Menedżer plików *Automatyczny obrót T9 <-> QWERTY *Zlikwidowane "Już w użyciu" przy próbie usunięcia zrobionego zdjęcia Usunięta mini qwerty ponieważ po użyciu modu od Dan-av jest ona nie do użytku *Fix naprawiający wyjście TV-out *Slide to unlock zamienione na Tap to Unlock *Tap to unlock w trybie landscape *Domyślnie ustawiony tryb USB na Pamięć Masowa *Dodana modyfikacja naprawiająca podświetlenie klawiszy *Zegar a'la S^3 *Cache nieograniczone *Wszystkie aplikacje/foldery otwierają się natychmiastowo *Zielona słuchawka podczas ładowania baterii włączona *Dodane 5 widgetów ze skrótami. *Działający RDS w radiu *Dodana modyfikacja dzięki której możemy zmienić nazwę każdej ikonki/folderu w menu *Poprawione zarządzanie pamięcią RAM *Dodana najnowsza przeglądarka z C6 v42 *Zmodyfikowano zarządzanie procesorem *Dwie wersje qwerty (Na języku polskim 11x4 - z cyferkami na górze oraz na języku angielskim 11x3 z polskimi znakami) *W tle pozostają kontakty i Wiadomości przez co uruchamiają się natychmiastowo *Telefon wyłącza się i restartuje natychmiastowo *Usunięta pomoc *Dodany polski głos "Marta" w czytaniu wiadomości oraz polec. głosowych. *Dodany autoinstaller z aplikacjami: - +5 Pumpin Beat Presets for Music EQ - brightlight - BTSwitch - filebrowser - MemCheck - MusicStopper - RomPatcherPlus_3.1 - SuperScreenshot - Symbian^7 black - SymTorrent1.50_2011-03-05 - TweakS - x-plore I to chyba na tyle.. PO FLASHU: Czekamy na monit informujący o zainstalowaniu wszystkich aplikacji i info o restarcie.. ZALECANY JEST FORMAT KARTY PAMIĘCI ORAZ HARD RESET!! JEDNAK JEŚLI NIE WIDZISZ ŻADNYCH PROBLEMÓW Z CFW TO NIE MUSISZ TEGO ROBIĆ ![]() POBIERANIE: ROFS2 Core, Uda, Reszta: Zakaz rozpowszechniania na inne fora, oraz uploadu na inne linki!! Zakaz modyfikowania i upublicznia własnych modyfikacji bazujących na tym CFW! POZDRAWIAM I POLECAM |
Last edited by Sztandar18 on 18 May 2013, o 09:23, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 14:42 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na wróć i wyjdź w Belle jest ta sama ikonka, dokładniej strzałka w lewo
![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 14:58 |
Wiem o tym, ale jakoś lepiej prezentuje się "x". Można to bardzo szybko zmienić. Kwestia czcionki
![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 15:03 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sztandar18 wrote: Zakaz rozpowszechniania na inne fora, oraz uploadu na inne linki!! Zakaz modyfikowania i upublicznia własnych modyfikacji bazujących na tym CFW! Bo co ![]() Co zrobicie jak zmodyfikuję sobie coś? Podacie do sądu? ![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 15:29 |
Modyfikować dla siebie możesz. Ale udostępniać już nie. To cfw robiłem ok. miesiąca i nie chciałbym aby się ktoś pod tym podpisał..
|
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 04:16 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale się czepiacie. A tak wogóle to najlepsze cfw dla s60v5 jakie powstało w naszym języku !
|
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 14:04 |
1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Naprawdę mam już zainstalowane to cfw i jest bardzo dobre, ale zauważyłem błąd który nie wiem czy jest tylko u mnie ale gdy włączę aparat i chce przestawić na wideo to telefon sie zawiesza i nie idzie nic zrobić dopiero po pewnym czasie się jakoś odwiesza, ale wideo nadal nie działa tylko sam aparat. (A i jeszcze takie pytanie czy nie da sie jakoś ukryć zegara na pulpicie)
I takie jeszcze jedno czemu nie mam książki kontaktów podpisanej "kontakty" tylko u mnie jest zamiast napisu taka mała czarno-biała książeczka kontaktów |
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 16:32 |
1 kg wrote: Naprawdę mam już zainstalowane to cfw i jest bardzo dobre, ale zauważyłem błąd który nie wiem czy jest tylko u mnie ale gdy włączę aparat i chce przestawić na wideo to telefon sie zawiesza i nie idzie nic zrobić dopiero po pewnym czasie się jakoś odwiesza, ale wideo nadal nie działa tylko sam aparat U mnie nic takiego się nie dzieje. Wideo kręce bez problemu. Spórbuj użyć do kręcenia aplikacji SymDVR. 1 kg wrote: (A i jeszcze takie pytanie czy nie da sie jakoś ukryć zegara na pulpicie) Nie 1 kg wrote: I takie jeszcze jedno czemu nie mam książki kontaktów podpisanej "kontakty" tylko u mnie jest zamiast napisu taka mała czarno-biała książeczka kontaktów Wina Belle Navibar-a. |
Last edited by Help3r on 21 May 2012, o 16:35, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 17:13 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To żeby jeszcze do nagrywania filmów używać specjalnych aplikacji? Trochę to nie po drodze więc myślę, że błędem jest modyfikacje odpowiadające za "Camera Save Ram" lub "Camera alredy in use" w oto tym kustomie.
|
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 17:23 |
sieman0, SymDVR , testowałem i na 5230 kręci lepsze filmy (Płynniejsze w lepszej jakości) na s60v5. Na 5230 jest bardzo duża różnica
![]() |
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 17:54 |
rybak, A mógł byś podać pełne ustawienia w tym SymDVR bo u mnie są same piksele i nie wiem jakie ustawienia w opcjach zmieniać nie znam się za bardzo na tych parametrach
![]() |
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 19:03 |
1 kg, Tu masz opisane https://sites.google.com/site/symdvr/en-manual
|
![]() |
![]() |
21 May 2012, o 21:28 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy kręci lepiej czy nie to i tak powinna działać oryginalna aplikacja.
|
![]() |
![]() |
22 May 2012, o 07:50 |
ale oryginalna aplikacja działa
![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: sieman0: 22 maja 2012, o 10:56 ] Można było tak od razu. |
![]() |
![]() |
22 May 2012, o 08:23 |
Na wcześniejszym cfw wszystko działało aparat i wideo no jednym słowem wszystko a po za instalowaniu tego wideo nie działa tylko
[ Dodano: 22 maja 2012, o 08:23 ] Już jest wszystko dobrze wideo działa sprawdziłem i jest ok ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 31 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v5 (^1) » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v5 (^1) |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)