![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 2 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[3510i] "Skrzeczący" głośnik od słuchawki, problem z klawiaturą |
---|
![]() |
18 Jul 2023, o 17:56 |
KekMeh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Dzisiaj stałem się prawie dumnym posiadaczem Nokii 3510i. Prawie, bo jest jednak kilka problemów z którymi chciałbym się uporać:
1. Głośnik od słuchawki bardzo "trzeszczy/skrzeczy" gdy wydaje jakiś dźwięk. Aby wyeliminować ten problem, muszę ustawiać głośność tylko na 3 kreski czego nie chcę robić, bo wtedy nic nie słychać. 2. Czasami niektóre przyciski klawiatury trzeba bardzo mocno wciskać aby "załapały". Oczywiście mam świadomość tego, że ten telefon ma już ponad 20 lat, ale jednak chciałbym doprowadzić go technicznie i wizualnie do perfekcji ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
19 Jul 2023, o 15:26 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KekMeh wrote: 1. Głośnik od słuchawki bardzo "trzeszczy/skrzeczy" gdy wydaje jakiś dźwięk. Aby wyeliminować ten problem, muszę ustawiać głośność tylko na 3 kreski czego nie chcę robić, bo wtedy nic nie słychać. Zdjąć przedni panel, odkręcić 6 widocznych śrub Torx 6, zdjąć ramkę z wyświetlaczem i matą klawiatury, obrócić, wyjąć głośnik, obejrzeć wizualnie, jeśli ma uszkodzenia - wyrzucić i dać nowy, jeśli jest zabrudzony, wyczyścić. Jeśli nie widać uszkodzeń i zabrudzeń, spróbować z nowym, jak nic nie zmieni, to diagnozować płytę głównąMontaż w kolejności odwrotnej KekMeh wrote: 2. Czasami niektóre przyciski klawiatury trzeba bardzo mocno wciskać aby "załapały". Zdjąć wyświetlacz zgodnie z opisem, wziąć ściereczkę i alkohol izopropylowy, wyczyścić złote pady na płycie głównej odpowiedzialne za odczyt przycisku, to samo zrobić z membranami na białej macie na płytce wyświetlacza. Złożyć i przetestować. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 2 posts ] Previous topic | Next topic |
|