Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Ogłoszenie

Forum NokiaHacking.pl obchodzi swoje 16. urodziny! Image

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 2 posts ]
Print view
Write comments Post new topic

[3510i] "Skrzeczący" głośnik od słuchawki, problem z klawiaturą

Post [3510i] "Skrzeczący" głośnik od słuchawki, problem z klawiaturą 18 Jul 2023, o 17:56

Male - User  Posts/Topics3/2  Reputation point 0 
Offline  Profile 
Windows 10 Firefox
Witam. Dzisiaj stałem się prawie dumnym posiadaczem Nokii 3510i. Prawie, bo jest jednak kilka problemów z którymi chciałbym się uporać:
1. Głośnik od słuchawki bardzo "trzeszczy/skrzeczy" gdy wydaje jakiś dźwięk. Aby wyeliminować ten problem, muszę ustawiać głośność tylko na 3 kreski czego nie chcę robić, bo wtedy nic nie słychać.
2. Czasami niektóre przyciski klawiatury trzeba bardzo mocno wciskać aby "załapały".
Oczywiście mam świadomość tego, że ten telefon ma już ponad 20 lat, ale jednak chciałbym doprowadzić go technicznie i wizualnie do perfekcji :D . Jeśli ktoś wie jak naprawić tego typu problemy, proszę podzielić się swoją wiedzą. Z góry dziękuję :)

Last post
Reply with quote 

Post [3510i] Re: "Skrzeczący" głośnik od słuchawki, problem z klawiaturą 19 Jul 2023, o 15:26

Male - Sponsor  Posts/Topics9190/98  Reputation point 6525 
Offline  Profile 
Windows 10 Chrome
KekMeh wrote:
1. Głośnik od słuchawki bardzo "trzeszczy/skrzeczy" gdy wydaje jakiś dźwięk. Aby wyeliminować ten problem, muszę ustawiać głośność tylko na 3 kreski czego nie chcę robić, bo wtedy nic nie słychać.
Zdjąć przedni panel, odkręcić 6 widocznych śrub Torx 6, zdjąć ramkę z wyświetlaczem i matą klawiatury, obrócić, wyjąć głośnik, obejrzeć wizualnie, jeśli ma uszkodzenia - wyrzucić i dać nowy, jeśli jest zabrudzony, wyczyścić. Jeśli nie widać uszkodzeń i zabrudzeń, spróbować z nowym, jak nic nie zmieni, to diagnozować płytę główną
Montaż w kolejności odwrotnej
KekMeh wrote:
2. Czasami niektóre przyciski klawiatury trzeba bardzo mocno wciskać aby "załapały".
Zdjąć wyświetlacz zgodnie z opisem, wziąć ściereczkę i alkohol izopropylowy, wyczyścić złote pady na płycie głównej odpowiedzialne za odczyt przycisku, to samo zrobić z membranami na białej macie na płytce wyświetlacza. Złożyć i przetestować.

Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 2 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to