![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Download Zone na Komputer » Programy na komputer |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 33 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
SL1 RAP3Gv2 BB5 Unlocker - zdejmowanie blokady SIM-Lock via USB. |
---|
![]() |
30 Apr 2010, o 18:09 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
USUNIĘCIE BLOKADY SIMLOCK Z TELEFONÓW NOKIA BB5
OPARTYCH O PROCESOR RAP3G W WERSJI OD 2.1 DO 2.2 (czyli: Nokia 6630, 6680, 6681, N70, N90) PRZY POMOCY KABLA DKU-5 LUB CA-42 1. Ściągnij program BB5 Unlocker: 2. Zainstaluj program otwierając plik install.bat, program zainstaluje się w lokalizacji C:\bb5_unlocker 3. Podłącz swój kabel DKU-5 bądź też CA-42 i zainstaluj jego sterowniki. Jeśli owych nie posiadasz, możesz je pobrać stąd: 4. Po instalacji sterowników oraz kabla musisz ustawić port COM którego będzie używać kabel. W tym celu przejdź do Menadżera Urządzeń i sprawdź jakiego portu używa Twój kabel. Czyli Menadżer urządzeń > (porty com i lpt) 5. Przejdź teraz do lokalizacji C:\bb5_unlocker\logs i otwórz przy pomocy notatnika plik bb5_unlocker.cfg. Treść pliku będzie wyglądać tak: COM2: 6. Zmień numer portu na ten który widniał w menedżerze urządzeń podczas gdy go sprawdzałeś NP. COM6 7. Zapisz zmiany w pliku. 8. Podłącz do kabla telefon bez karty SIM i włącz go. 9. Otwórz program BB5logunlocker.exe i wciśnij [Read Phone], program powinien odczytać telefon i utworzyć backup pola 308.Jeśli okaże się że backupu nie ma w katalogu C:\bb5_unlocker\backup powtórz ten krok aż do skutku, czyli wykonania przez program backupu! 10. Po odczytaniu telefonu musisz stworzyć log w tym celu wybierasz [Make Log]. Program w folderze C:\bb5_unlocker\logs utworzy plik log o nazwie IMEI_BB5.log gdzie IMEI to 15 cyfrowy kod Twojego telefonu. 11. Jeśli masz już log możesz przejść dalej. Otwórz więc plik BB5_calc.exe znajdujący się w folderze z aplikacją czyli C:\bb5_unlocker 12. Wróć do unlock'era i kliknij teraz [SP Unlock] Twój telefon został właśnie odblokowany, możesz go odłączyć od kabelka i używać z kartą SIM dowolnego operatora ![]() Nie ponoszę konsekwencji za ewentualne uszkodzenie telefonu! Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! |
Last post |
![]() |
![]() |
30 Apr 2010, o 19:13 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pójdzie z n95?
A tak wogóle to długo trzeba czekać po kliknięciu Read phone? Bo mi się program zawiesza... [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 30 kwietnia 2010, o 19:42 ] Nie! |
![]() |
![]() |
30 Apr 2010, o 21:05 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A u mnie w mojej N70 jak chce sprawdzić w menadżerze urządzeń który ma Com port to jej tam w ogóle nie wyświetla.
|
![]() |
![]() |
30 Apr 2010, o 21:11 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin, zainstaluj sterowniki usb z 1. postu.
|
![]() |
![]() |
30 Apr 2010, o 21:12 |
Mistrzunio94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstalowałeś sterowniki?
|
![]() |
![]() |
30 Apr 2010, o 21:38 |
Zainstalowałem sterowniki
|
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 08:46 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin, musi działać.
Albo kabel podłącz do innego portu usb |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 13:09 |
Zmieniałem już chyba kilka razy port i nadal to samo.Ale jak wchodze w modem w menadzerze urządzeń to tam jest Nokia N70 Modem.
|
![]() |
![]() |
27 Aug 2010, o 18:59 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kablem CA-53 nie da rady?
|
![]() |
![]() |
27 Aug 2010, o 19:52 |
A jaki niby inny idzie do N70 ???
|
![]() |
![]() |
27 Aug 2010, o 20:00 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kabel USB MUSI BYĆ DKU-5 albo CA-42, inne nie zadziałają z tym
|
![]() |
![]() |
27 Aug 2010, o 20:12 |
ale nokia N70 nie obsługuje kabla CA-42
|
![]() |
![]() |
27 Aug 2010, o 21:13 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Aug 2010, o 01:53 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taki się nada? Pytam, bo w opisie aukcji nie ma wyszczególnionego modelu N70 i coś piszą o braku zew. zasilania, a nie wiem czy to coś rzutuje... http://allegro.pl/kabel-usb-dku-5-nok-6 ... 05813.html
|
![]() |
![]() |
28 Aug 2010, o 12:55 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obeebok wrote: Taki się nada? Nie wiem czy się nada, niby DKU-5 ale BlueStara, ja zawsze korzystam i kupuję tylko i wyłącznie oryginały Nokii. Z zamiennikami mogą być problemy. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 33 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Free Download » Download Zone na Komputer » Programy na komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)