![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 |
---|
![]() |
16 Sep 2013, o 00:40 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siema.
Zrobiłem sobie czystkę kompa. Zainstalowałem na świeżo Widnowsa 8, zrobiłem 2 partycje (poprzednio była jedna), wszystkie sterowniki wrzucone, LeaugeOfLegends zainstalowany i... Na wszystkim Medium mam 50fps jak się nic nie dzieje, a jak jest zadyma i generalnie dużo się dzieje to spada nawet poniżej 30. A przed reinstalem miałem stałe ponad 60. Co może być nie tak? Dodam, że nic się nie przegrzewa, sprawdzałem. Karta graficzna Nvidia Geforce GT630M, 2GB DDR5, procek i5-3210, 8GB Ram DDR3. Help! [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 16 września 2013, o 01:07 ] Aktualizacje systemu zrobione? |
Last post |
![]() |
![]() |
16 Sep 2013, o 07:56 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sterowniki aktualne?
|
![]() |
![]() |
16 Sep 2013, o 09:29 |
Wszystkie aktualizacje systemu zrobione, sterownik karty graficznej najnowszy. Próbowałem nawet zainstalować starszy, na niektórych forach sugerowano, że najnowszy jest niestabilny ale nie za wiele to dało...
|
![]() |
![]() |
16 Sep 2013, o 14:08 |
Error ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W ustawieniach gry wyłącz cienie, synchronizację pionową (w grze) i wybierz z tabelki fps 80 albo wysokie.
|
![]() |
![]() |
16 Sep 2013, o 14:27 |
Error, nawet na najniższych ustawieniach występuje (delikatne, bo delikatne ale występuje) klatkowanie. Przy przesuwaniu kamery zwłaszcza czuć minimalny brak płynności. Przed formatem nawet przy najwyższych to nie występowało...
|
![]() |
![]() |
16 Sep 2013, o 14:48 |
Error ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W takim razie spróbuj naprawić pliki - opcja wyboru w launcherze lola. A jak to nie pomoże to nie wiem...
|
![]() |
![]() |
16 Sep 2013, o 15:42 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wszystkie stery zainstalowałeś w tych samych wersjach i z tych samych instalek?
Bo już mi się zdarzyło że po aktualizacji sterowników znacznie spadła wydajność grafiki ale za to wzrosła jej stabilność, pewnie za bardzo przesadzili z taktowaniem czy czymś i naprawili to kosztem wydajności ![]() Chyba że coś masz w opcjach pokopane, np plan zasilania przestaw na wysoką wydajność. Nie pamiętam czy masz w swoim lapku 2 karty graficzne ale jak masz to może trzeba przestawić na zewnętrzną a nie integrę albo coś z tą zewnętrzną jest nie tak? ![]() |
![]() |
![]() |
16 Sep 2013, o 17:39 |
Error, nie rozumiemy się, wydajność karty spadła, nie Lola. Wszędzie fpsy w dól. Bf3, GtaIV, Sims3...
Tak czy siak problem rozwiązany. Po odpaleniu gry wystarczyło "zresetować" Nvidie, czyli odłączyć kabelek z prundem i załączyć raz jeszcze. Po tym działaniu karta śmiga przewspaniale. Dzięki wszystkim! |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)