Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 8 posts ]
Print view
Write comments Post new topic

Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8

Post Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 00:40

Male - Friend  Posts/Topics1259/61  Reputation point 2512 
Offline  Profile 
Windows 8 Chrome
Siema.
Zrobiłem sobie czystkę kompa. Zainstalowałem na świeżo Widnowsa 8, zrobiłem 2 partycje (poprzednio była jedna), wszystkie sterowniki wrzucone, LeaugeOfLegends zainstalowany i... Na wszystkim Medium mam 50fps jak się nic nie dzieje, a jak jest zadyma i generalnie dużo się dzieje to spada nawet poniżej 30. A przed reinstalem miałem stałe ponad 60. Co może być nie tak? Dodam, że nic się nie przegrzewa, sprawdzałem. Karta graficzna Nvidia Geforce GT630M, 2GB DDR5, procek i5-3210, 8GB Ram DDR3.
Help!

[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 16 września 2013, o 01:07 ]
Aktualizacje systemu zrobione?

Last post
Reply with quote 

Post Re: Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 07:56

Male - Friend  Posts/Topics937/52  Reputation point 762 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
sterowniki aktualne?
Reply with quote 

Post Re: Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 09:29

Offline  Profile 
Windows 8 Chrome
Wszystkie aktualizacje systemu zrobione, sterownik karty graficznej najnowszy. Próbowałem nawet zainstalować starszy, na niektórych forach sugerowano, że najnowszy jest niestabilny ale nie za wiele to dało...
Reply with quote 

Post Re: Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 14:08

Male - Friend  Posts/Topics111/52  Reputation point 1545 
Offline  Profile 
Windows 8 Chrome
W ustawieniach gry wyłącz cienie, synchronizację pionową (w grze) i wybierz z tabelki fps 80 albo wysokie.
Reply with quote 

Post Re: Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 14:27

Offline  Profile 
Windows 8 Chrome
Error, nawet na najniższych ustawieniach występuje (delikatne, bo delikatne ale występuje) klatkowanie. Przy przesuwaniu kamery zwłaszcza czuć minimalny brak płynności. Przed formatem nawet przy najwyższych to nie występowało...
Reply with quote 

Post Re: Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 14:48

Male - Friend  Posts/Topics111/52  Reputation point 1545 
Offline  Profile 
Windows 8 Chrome
W takim razie spróbuj naprawić pliki - opcja wyboru w launcherze lola. A jak to nie pomoże to nie wiem...
Reply with quote 

Post Re: Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 15:42

Male - Sponsor  Posts/Topics9190/98  Reputation point 6525 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
wszystkie stery zainstalowałeś w tych samych wersjach i z tych samych instalek?
Bo już mi się zdarzyło że po aktualizacji sterowników znacznie spadła wydajność grafiki ale za to wzrosła jej stabilność, pewnie za bardzo przesadzili z taktowaniem czy czymś i naprawili to kosztem wydajności :E

Chyba że coś masz w opcjach pokopane, np plan zasilania przestaw na wysoką wydajność.
Nie pamiętam czy masz w swoim lapku 2 karty graficzne ale jak masz to może trzeba przestawić na zewnętrzną a nie integrę albo coś z tą zewnętrzną jest nie tak? :)
Reply with quote 

Post Re: Spadek wydajności karty graficznej po reinstalu Win8 16 Sep 2013, o 17:39

Offline  Profile 
Windows 8 Chrome
Error, nie rozumiemy się, wydajność karty spadła, nie Lola. Wszędzie fpsy w dól. Bf3, GtaIV, Sims3...

Tak czy siak problem rozwiązany. Po odpaleniu gry wystarczyło "zresetować" Nvidie, czyli odłączyć kabelek z prundem i załączyć raz jeszcze. Po tym działaniu karta śmiga przewspaniale. Dzięki wszystkim!

Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 8 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests