![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Sprawdzanie, ile razy próbowano wpisać kod na zdjęcie SIM-Locka w Nokii BB5. |
---|
![]() |
2 Jun 2010, o 19:08 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W nokiach BB5 istnieje mozliwość TYLKO 3-krotnego wbicia kodu, proszę sprawdzić
czy państwa telefon nie jest zablokowany 3-krotnym wbiciem nieprawidłowego kodu! Potrzebny na będzie program NSS po instalacji programu włączmy go,w prawym górnym rogu klikamy na "lupę", podłączamy włączony telefon kablem dedykowanym dla naszego telefonu (np: dku-2, ca-53 itp),po wykryciu i zainstalowaniu telefonu przechodzimy do zakładki "security" i naciskamy "read" pojawi się info o naszym telefonie; Przykład na podstawie Nokii 6300 simlock Plus gsm z programu możemy odczytać nr imei naszego telefonu, sieć na jaką jest zablokowany telefon i to co nas najbardziej interesuje, czyli "Key Code Count" ![]() na załączonym screenie widniwje wartość "0" - czyli nikt nie wprowadzał niewłaściwych kodów ![]() na następnym screenie "Key Code Count" ma wartość "3" - wprowadzono 3 razy zły kod - NIE MA MOŻLIWOŚCI WPROWADZENIA KODÓW Z KLAWIATURY Więc jeżeli decydujesz się na unlock simlock kodem przy telefonach bb5 to pierw sprawdź czy już ktoś prędzej nie wpisywał kodów i nie zablokował telefonu. Bo jeżeli telefon będzie zablokowany zostaje box. ANS Zapraszam [ Komentarz dodany przez: bastard3son: 2 czerwca 2010, o 20:29 ] Tytuł tematu sugeruje, że podajesz sposób na zdjęcie SIM-locka w domu. Zmieniam. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Jun 2010, o 20:14 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czy tym programem moge zrobić unlocka 5300 ?
|
![]() |
![]() |
2 Jun 2010, o 20:27 |
bastard3son ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czaro1514, nie można. nie da się w warunkach domowych zdjąć simlocka w Nokii BB5 (jak na razie).
|
![]() |
![]() |
2 Jun 2010, o 20:52 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ten poradnik jest tylko do sprawdzenia czy jest możliwość wprowadzenia kodu odblokowującego.
nie jest to poradnik jak odblokować telefon. temat powinien być inny bo ten niezbyt opisuje zawartość poradnika ![]() [ Komentarz dodany przez: bastard3son: 2 czerwca 2010, o 20:41 ] Przecież zmieniłem. ![]() [ Dodano: 2 czerwca 2010, o 20:52 ] bastard3son wrote: Przecież zmieniłem. jak pisałem to jeszcze nie było zmienione ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
2 Jun 2010, o 21:58 |
kamilloi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ile wiem przez kopię PM dało się przywrócić stan z przed wpisywania kodów. (zerowanie licznika).
Informacja do potwierdzenia ale jednak jak ktoś jest zdesperowany to może brute-force i jazda. |
![]() |
![]() |
2 Jun 2010, o 22:54 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bastard3son wrote: nie da się w warunkach domowych zdjąć simlocka w Nokii BB5 da sie, trzeba mieć boxa i można robić unlocki przed kominkiem |
![]() |
![]() |
3 Jun 2010, o 00:31 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamilloi, też o tym słyszałem
![]() ![]() Myślę że temat się przyda ![]() |
![]() |
![]() |
3 Jun 2010, o 15:04 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamilloi wrote: O ile wiem przez kopię PM dało się przywrócić stan z przed wpisywania kodów. (zerowanie licznika). Informacja do potwierdzenia ale jednak jak ktoś jest zdesperowany to może brute-force i jazda. tylko jak klient przynosi telefon z zablokowanym licznikiem klawiatury to przewaznie nie ma ze soba kopii PM |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)