![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5800XM] Standardowy Soft czy port z C6 |
---|
![]() |
22 Jan 2013, o 19:46 |
Henorek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam serdecznie, od niedawna jestem posiadaczem nokii 5800 odkupionej od kumpla który w ramach przygotowania go do przekazania wgrał na nią customowy soft, Sensation Brillant konkretnie, jest to modyfikacja oparta na porcie z C6.
Jednakże w moim odczuciu modyfikacja ta bardziej przeszkadza niż się przydaje, wbudowany odtwarzacz nie widzę absolutnie żadnej mp3 zarówno na telefonie jak i karcie pamięci. Ratowałem się dołączonym menedżerem plików ale miało to mnóstwo wad, między innymi nie mogłem robić playlist, minimalizować utworów w celu zastanowienia się nad innym itd. Masakra. Dodatkowo telefon często przerywał połączenie z internetem (nie wiem czy to wina softa, generalnie problemów z zasięgiem nie ma u mnie w domu więc podejrzewam, że to to). I fundamentalny problem, telefon nie dawał rady z odpalonym gg i przeglądarką internetową. Tragedia, po co mi multitasking który radzi sobie tylko z jedną aplikacją? Wertując co nieco internetu natrafiłem an temat jaki soft najlepszy bla bla. Wynik był jedno znaczny, standardowy najnowszy soft lub czysty port z C6. I teraz pytanie do Was, co wybrać? Zależy mi na: - szybkości działania, im szybciej tym lepiej - wszystkich funkcjach, a nie, że połowa wycięta, wifi nie działa, ovi sklep nie działa itd - instalowanie nie podpisanych aplikacji - co do wyglądu nie ma znaczenia, ale wiadomo, że wole coś schludnego, najlepiej czarnego, to elegancki kolor Dodam, że to mój pierwszy symbian i absolutnie się na nim nie znam, liczę na Waszą pomoc :3 |
Last post |
![]() |
![]() |
22 Jan 2013, o 20:17 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nasz Junior Admin poleca tylko czyste softy. Możesz spróbować z C6.
![]() |
![]() |
![]() |
22 Jan 2013, o 21:12 |
Ja generalnie też jestem zwolennikiem czystego softu, jednakże słyszałem, że porty C6 to bardzo dobry pomysł, a, że wizualnie bardzo mi odpowiada to jestem ciekaw Waszej opinii na temat wydajności
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 22 stycznia 2013, o 20:18 ] Próbuj czysty port C6. |
![]() |
![]() |
22 Jan 2013, o 23:37 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TYLKO I WYŁĄCZNIE OFW 5800...
Przerobiłem chyba wszystkie dostępne FW na v60... Żaden nie spełnił moich oczekiwań. Albo nie miał opisów ikon w menu, albo badziewny zbugowany Navibar i nędzną imitację statusbara z belle. Najlepszy to był któryś Nova który czasem już przy wpisywaniu PINu wywalał reset ![]() |
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 19:12 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepszym jest czysty, bezbrandowy V60. Tak jak kolega wyżej też miałem te porty i zmieniałem je alb po dniu albo po godzinie użytkowania.
|
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 19:36 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lub poszukać zoptymalizowanego oryginalnego softu bez usuwania składników systemowych (przerobiony starter_arm.rsc i starter_nor_critical.rsc daje znacznie szybszy start).
|
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 21:21 |
Nie ma takiego
![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2013, o 20:24 |
No to jadę z OFW z takim razie, nie ma wyjścia, dziękuje za pomoc :3
|
![]() |
![]() |
24 Jan 2013, o 20:57 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: Póki FW dla 5800 mają w rękach idioci pokroju Bojara czy Sztandar18 to nie ma szans na cywilizowane FW dla tego modelu. Choć i tak najśmieszniejsze jest pisanie "ZAKAZ KOPIOWANIA, UDOSTĘPNIANIA, (...)", jak Symbian jest OpenSource. ![]() Henorek, OFW, albo czysty port C6. Oba działają prawie tak samo, ale C6 dodaje obsługę widżetów, co wg mnie jest bardziej przydatne, niż interfejs z OFW. |
![]() |
![]() |
24 Jan 2013, o 21:26 |
Zakaz kopiowania i udostępniania. A co zrobią jak gdzieś wrzucę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2013, o 21:33 |
Czyli wydajnościowo nie ma różnicy, kwestia gustu. W takim razie chyba zdecyduje się na port z C6. Swoją drogą, czy świeżo zainstalowany soft zawiera tony pierdoł typu standardowe aplikacje, szablony sms, dźwięki, tapety itd które są nie do usunięcia z poziomu telefonu? Nie wiem tego bo mój jedyny kontakt z symbianem to CFW..
A to jeszcze zapytam, są widżety integrujące się z facebookiem? Na zasadzie, że wyświetla mi czy są nowe wiadomości powiadomienia itd. http://free-mobile-messenger.com/wp-con ... -s60v5.jpg Taki efekt mnie interesuje, do uzyskania na tym telefonie? Bardzo go to obciąży? Generalnie płynna obsługa uTalka, Opery Mini i wbudowanego odtwarzacza mp3 mi w zupełności wystarcza, byle mi tych aplikacji nie wywalało tak jak to robi teraz ![]() |
Last edited by Henorek on 24 Jan 2013, o 21:41, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|