![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Super szybka karta graficzna od GeForce |
---|
![]() |
20 Feb 2013, o 15:52 |
WojtekGr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NVIDIA zaprezentowała nowe karty GeForce GTX TITAN, napędzane przez najszybsze na naszej planecie procesory graficzne, zaprojektowane zarówno dla komputerów do gier jak i niewielkich, smukłych i cichych pecetów w obudowach typu SFF (Small Form Factor).
![]() GeForce GTX TITAN /materiały prasowe - GeForce GTX TITAN umożliwi nam stworzenie produktu dotychczas praktycznie nieosiągalnego, o który klienci pytali od lat: bezkompromisowo szybkiego, niewielkiego komputera, który pracuje nieomal bezgłośnie - powiedział Kelt Reeves, prezes firmy Falcon Northwest. Karta GTX TITAN została oparta na tej samej architekturze NVIDIA Kepler, która napędza superkomputer Titan, zainstalowany w amerykańskim Narodowym Laboratorium Oak Ridge. Maszyna ta zajmuje obecnie pierwsze miejsce na liście 500 najszybszych superkomputerów na świecie. Wykorzystując moc trzech kart graficznych GeForce GTX TITAN, połączonych ze sobą w konfiguracji 3-Way SL, gracze mogą cieszyć się maksymalnymi detalami w najbardziej wymagających grach - jak twierdzi producent. Karty GeForce GTX TITAN zostały wyposażone w szereg innowacyjnych technologii. Egzotyczną konstrukcję dopełniają równie niecodziennie materiały jak obudowa wykonana z odlewanego aluminium oraz wydajne komory parowe w układzie chłodzenia. Estetyczne wzornictwo GeForce GTX TITAN nawiązuje do ducha superkomputera i drzemiącej wewnątrz niego potęgi: superszybkiego procesora graficznego zapewniającego ogromną wydajność energetyczną, jaką mogą pochwalić się wyłącznie układy oparte na architekturze Kepler GeForce GTX TITAN: - zawiera 7 miliardów tranzystorów - jest wyposażony w 2668 rdzeni graficznych - o 75% więcej niż w procesorze graficznym NVIDIA GeForce GTX 680, - osiąga 4,5 teraflopsa wydajności w operacjach na liczbach zmiennoprzecinkowych z zastosowaniem pojedynczej precyzji oraz 1,3 teraflopsa z podwójną precyzją, - obsługuje nową technologię GPU Boost™ 2.0, która automatycznie zwiększa wydajność graficzną, a także umożliwia regulowanie napięcia oraz innych zaawansowanych ustawień służących do usprawnienia gier i podkręcania karty, - może zostać połączony z dodatkowymi kartami GTX TITAN w trybie SLI. ![]() GeForce GTX TITAN - zarówno dla małych i jak i dużych komputerów /materiały prasowe Karty graficzne GeForce GTX TITAN będą dostępne w sprzedaży od 25 lutego 2013 r. od wiodących partnerów NVIDIA, w tym w Polsce od takich producentów jak ASUS, EVGA, Gainward, Gigabyte, Zotac, a także na pozostałych rynkach od firm Colorful, Galaxy, INNO 3D, MSI i Palit. Sugerowana cena brutto wynosi 4349 zł. interia.pl Pzdr ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Feb 2013, o 16:51 |
LubiaK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jezu... 4349 za grafę?
![]() pozdrawia karta 256mb ![]() |
![]() |
![]() |
20 Feb 2013, o 17:25 |
Romland ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bierzesz kredyt lub na raty i będziesz miał znacznie lżej.
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2013, o 17:29 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
phi... Za tania jak dla mnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 Feb 2013, o 17:54 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jakiś bubel, a nie karta
![]() |
![]() |
![]() |
20 Feb 2013, o 18:06 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za tyle to można kompletny komputer poskładać
![]() |
![]() |
![]() |
20 Feb 2013, o 18:48 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na komputroniku są PNY za 50k PLN
|
![]() |
![]() |
21 Feb 2013, o 00:50 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Romland wrote: Bierzesz kredyt lub na raty i będziesz miał znacznie lżej. Nie bierze się kredytów na dobra konsumpcyjne. ;_; No chyba że ktoś lubi mieć długi. ![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2013, o 09:05 |
Quote: który pracuje nieomal bezgłośnie To jest warte każdej ceny ![]() |
![]() |
![]() |
22 Feb 2013, o 00:40 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dominiko, czy ja wiem..? Kumpel ma kompa 4 lata, nie robił przy nim nic, i nie dał za niego dużo. (3tys. za cały zestaw z monitorem) i ostatnio przeszedł Dead Space 3, grałem u niego w Hitman Absolution i teraz ściąga Crysisa 3. Wszystko bez jakichkolwiek problemów
![]() |
Last edited by HitFan on 22 Feb 2013, o 00:43, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
22 Feb 2013, o 14:09 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ściągnąć to i ja mogę
![]() |
![]() |
![]() |
22 Feb 2013, o 14:42 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HitFan, a ja kupiłem za 1,5tysiąca 4lata temu i chodzi Crysis 3 (wcale nie na minimalnych detalch). Co z tego? :v
|
![]() |
![]() |
22 Feb 2013, o 14:50 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WojtekGr wrote: Sugerowana cena brutto wynosi 4349 zł. ku*** ile to kasy ![]() za mojego całego kompa ze wszytkim dałem ciut ponad 2500zł i do tej pory nie natknąłem sie na gry ktory by nie chodziła ![]() |
![]() |
![]() |
22 Feb 2013, o 14:54 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
22 Feb 2013, o 15:20 |
bombel201 wrote: a ja kupiłem kompa za 50 zł i pasjans mi nie laguje. Zatkało? ![]() No bo to też zależy po co komu komputer. Ja na przykład nie gram dużo, to i mi wypaśna grafika nie potrzebna. Więc cały czas stoje na używanym zestawie za 500zł ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 22 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)