Witam Was, idą już święta, więc czas sobie składać życzenia, planować prezenty, oczekiwanie na pierwszy śnieg i takie tam.
Wesołych Świąt!
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku, by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem, By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem. By prezenty ucieszyły każde smutne oczy, by spokojna przerwa ukoiła złość By Sylwester zapewnił szampańską zabawę, a kolędowych śpiewów nie było dość!
Wielkie pozdro, wielkie bless dla wszystkich użytkowników tego forum. Niech magia świąt pozwoli Wam pozytywnie iść przez życie. Pamiętajcie: szacunek i miłość dla każdego w tym czasie. Wesołych Świąt od Ziomala!
nie no kurna, nie dość, że w sklepach już świątecznie to jeszcze tu... Kuźwa mamy 20 listopad!
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 20 listopada 2011, o 23:09 ] Już dwudziesty? Myślałem, że mamy wyłącznie jeden listopad w roku. Chyba mam zły kalendarz.
[ Dodano: 20 lis 2011, o 23:12 ] to masz jakiś zepsuty. Ja mam 20!
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 20 listopada 2011, o 23:49 ] Ja mam w swoim kalendru dwudziestego listopada, ale co ja tam wiem.
ja w swoim nie mam dwudziestego, tylko 20. Ale jak chcesz możemy zostać przy Twojej wersji
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 21 listopada 2011, o 00:42 ] Chodzi o ...listopad a ...listopada.
Last edited by davvid on 21 Nov 2011, o 01:26, edited 1 time in total.
hoppek wrote:W jakimś Lidlu we wrześniu już czekoladowe mikołaje były wystawione.
No i gdzie ta magia Świąt? Nie ma! Zjedzona przez komercję! Z religią to już nie ma nic wspólnego.. No ale tradycja jest i trzeba to ciągnąć
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 24 listopada 2011, o 14:35 ] Gorzej niż z religią... To nie ma nic wspólnego już nawet z wiarą. (Bo da się akurat odróżnić te 2 sprawy.) Z religią kiedyś to miało jeszcze coś wspólnego, chociażby prawdopodobnie z kultem Słońca. Tak samo jak kult bogini Isztar z wiosennymi świętami o ciekawej nazwie Easter. Ale teraz wszystko wyparła komercha.