![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Szybka nauka lutowania |
---|
![]() |
11 Jun 2012, o 00:20 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak najszybciej nauczyć się lutować proste rzeczy (takie jak przylutowanie kabelka w urwanych słuchawkach itp.). Lutownica do jakiej mam dostęp to lutownica transformatorowa trochę podoban do tej tylko z lampką (i pewnie starsza)
|
Last post |
![]() |
![]() |
11 Jun 2012, o 10:09 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wook wrote: Jak najszybciej nauczyć się lutować proste rzeczy Najszybciej: - zagrzać - gorący grot w cynę - wyjąć - zagrzać i opitolić cyną 2 elementy. |
![]() |
![]() |
15 Jun 2012, o 18:13 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: wook wrote: Jak najszybciej nauczyć się lutować proste rzeczy Najszybciej: - zagrzać - gorący grot w cynę - wyjąć - zagrzać i opitolić cyną 2 elementy. Ale nie najlepiej |
![]() |
![]() |
15 Jun 2012, o 18:33 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Musisz się uczyć na wyczucie, nie da sie tego w łopatologiczny sposób wytłumaczyć. Możesz kabelki ocynowac i tylko przygrzac do danej plytki ktora lutujesz lub co tam masz.
|
![]() |
![]() |
15 Jun 2012, o 18:49 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rozgrzać najpierw oba elementy które chcesz zlutować, jak już wyczujesz że mają odpowiednią temperaturę topnienia cyny to zalewasz oba el. cyną i czekasz aż zastygnie (tylko nie z grotem lutownicy). Chyba najlepsza metoda. Tylko ja na twoim miejscu przygiął bym grot, żeby był bardziej punktowy bo takim ch***wo się lutuje trochę (przynajmniej mi i zależy też co).
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)