![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5800XM] Szybko i nagle rozładowująca się bateria. |
---|
![]() |
24 Nov 2011, o 21:00 |
pizmok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mWitam jestem nowy na forum wiec jesli nie tu pisze to sory z góry:)
otóż mam nokie 5800xm i wczoraj używałem normalnie telefonu. Naładowałem do pełna ok 11 rano. słuchałem troche muzyki ok 30-40 minut, pisałem sms czesto . nagle patrze na telefon ok godziny 17-18 a tu napis bateria rozładowana i jedna kreska... a jeszcze pol godziny temu było full.. co jest nie tak ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 24 listopada 2011, o 20:20 ] "Problem bateria"? Jak spotykasz znajomego, to też mówisz do niego: "kumpel piwo chodzić teraz ty?" ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
24 Nov 2011, o 21:03 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie masz spuchniętej baterii. Ekran oryginalny? Może jak podróba, to inaczej prąd pobiera?
|
![]() |
![]() |
24 Nov 2011, o 22:58 |
pizmok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bateria jest dobra nie spuchnięta ani nie grzeje sie nawet tel ;d a ekran zamieniłem na oryginalny z demontazu ale działać działa idealnie;d wyjąłem dziś karte pamieci i naładowałem tel do pełna (odłączyłem ok 11:00 i do teraz mam niby full) ale jakos nie wydaje mi sie zeby tak długo trzymała nawet w full spr tel. wiec pewnie wskaznik nie zmienia sie pomimo zużycia baterii... zobacze czy wytrzyma do jutra i jc jeszcze moze ktos inny sie wiecej wypowie ;p
|
![]() |
![]() |
25 Nov 2011, o 16:01 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powiem ci że mi też się tak pieprzy, cały jeden dzień pełnia naładowania, a na drugi bardzo szybko spada według wskaźnika, albo jak ktoś zadzwoni i odbiorę to bez ostrzeżenia pada
![]() |
![]() |
![]() |
25 Nov 2011, o 18:57 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niestety modele multimedialne oparte na Symbianie mają cholernie wysoki pobór baterii. Jedynym dobrym rozwiązaniem jest posiadanie Nokii z serii E.
![]() ![]() pizmok wrote: wskaznik nie zmienia sie Ten wskaźnik jest porąbany. Osobiście przyjrzałem się temu zjawisku. Pierwsza kreska spada dopiero jak poziom baterii znajdzie się poniżej 50%. Tezę tą opieram na wynikach z Nokia Battery Monitor'a. W 6120c zauważyłem to i w 5800 również jest taka sama sytuacja. |
![]() |
![]() |
25 Nov 2011, o 19:18 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale Monitor Już dobrze pokazuje. W miarę.
|
![]() |
![]() |
25 Nov 2011, o 19:38 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SileS wrote: Ale Monitor Już dobrze pokazuje. W miarę. U mnie nadal <50% dopiero wtedy oryginalny wskaźnik leci w dół. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|