Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Witam wszystkich! Tak jak w temacie, poszukuję stosunkowo taniego, ale dobrego telefonu, który poddaje się modyfikacjom (zarówno optycznym, jak i softwarowym). Czy możecie coś zaproponować? Może to być nawet stary telefon, jednak musi mieć cenę proporcjonalną do swoich możliwości. Pozdrawiam!
Najlepsza do tuningu softu jest chyba Nokia X2 i 6300- jeżeli chodzi o S40. Na Symbiana na pewno będzie nadawać się E51, N95
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
O N95 już myślałem, jest dość droga jak na dodatkową "zabawkę", jednak telefon sam w sobie znakomity. Miałem kiedyś przyjemność używać jakiś czas standardowy, niemodyfikowany model. Podobnie z nokią e51 oraz X2. 6300 można dostać dość tanio, jednak nie przypadła mi ona do gustu jakoś wybitnie. Dziękuję za natychmiastowe zainteresowanie tematem, może ma kolega jeszcze jakieś propozycje? Tak jak wspominałem, e95 telefon bardzo fajny, najbardziej skłaniałbym się ku niemu, tylko ta cena...
Hmm, myślałem nad ok 150 zł. To generalnie nie ma być telefon do nie wiadomo czego. Jako telefon do pełnego użytkowania używam Nokii C3. Szukam zabawki do modyfikacji, która dałaby trochę przyjemności z samego posiadania .
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
N95 świetny telefon. Dobry aparat, FP1 zapewnia największą kompatybilność z modami i apps'ami. Do tego n-gage - cód miód na N95 8GB. Nie wiem jak na zwykłej
Google Pixel 8 Pro|PC: AMD Ryzen™ 5 5600 6x3,5GHz, 32GB DDR4 RAM, PowerColor Radeon RX 6800 XT Red Dragon OC 16GB GDDR6, SSD 2TB Patche mojego autorstwa: [5310XM] S40 Belle|[6300] S40 Belle|[5300XM] Anna OS|[5300XM] 6th ed|[6300] 6th Edition Zapraszam na mojego bloga o modelach rajdowych⇒RajdowaKolekcja.pl | Podobają Ci się moje patche, uploady? Pomogłem? Kliknij na zachętę ; ) | 3100 > 5140i > 5310XM > N70 > E65 > E66 > C5-00 > Xperia S > Galaxy SIII > Redmi Note 4X > Redmi Note 8T > Pixel 4a (5G) > Pixel 7 > Pixel 8 Pro
HitFan na zwykłej trochę gorzej, bo ma mnie wolnego Ramu Ale na N95-2 elegancko śmigają gierki
Dobry wybór. Sam z chęcią bym kupił drugą, w pełni działającą, bo w mojej taśma poszła i nie miałem kasy na naprawę, to telefon sprzedałem jak będziesz kupował, to uważaj, żeby nie było dużych luzów na sliderze, bo Ci taśmę przetnie tak jak mi X.x
Google Pixel 8 Pro|PC: AMD Ryzen™ 5 5600 6x3,5GHz, 32GB DDR4 RAM, PowerColor Radeon RX 6800 XT Red Dragon OC 16GB GDDR6, SSD 2TB Patche mojego autorstwa: [5310XM] S40 Belle|[6300] S40 Belle|[5300XM] Anna OS|[5300XM] 6th ed|[6300] 6th Edition Zapraszam na mojego bloga o modelach rajdowych⇒RajdowaKolekcja.pl | Podobają Ci się moje patche, uploady? Pomogłem? Kliknij na zachętę ; ) | 3100 > 5140i > 5310XM > N70 > E65 > E66 > C5-00 > Xperia S > Galaxy SIII > Redmi Note 4X > Redmi Note 8T > Pixel 4a (5G) > Pixel 7 > Pixel 8 Pro
Telefon z założenia będzie doprowadzony do stanu idealnego. Tak więc kupię telefon jedynie w pełni sprawny (lub taki, który dam radę naprawić). Po czym mam zamiar zmodyfikować w nim oprogramowanie i może wygląd... Niektórzy nazwą to fanaberią, ja nadmiarem czasu wolnego