![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Wybór telefonu |
Previous topic | Next topic Page 4 of 4 [ 54 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[<500] Telefon na OS'ie z najdłuższym czasem pracy na baterii. |
---|
![]() |
30 Oct 2011, o 19:13 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mati91 wrote: A swoją drogą Wodnik jaki według Ciebie model Nokii jest dobry? Lumia 800, miałem wczoraj w rękach, wcześniej byłem najarany na niego, ale jak go potestowałem, to już nie wyrabiam i muszę już go mieć natychmiast. Lumia 710 mnie też zaskoczyła. Wydawało mi się, że jest kiepsko wykonany, a tu jednak niespodzianka. Tani telefon, a znakomity. Teraz już jestem w 100% pewny, że Nokia wraca na rynek w wielkim stylu. Co 2 miesiące będą prezentować nowy smartfon z WP. W styczniu będzie Lumia 900, czyli ten topowy ich produkt. |
Last post |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 11:42 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: A ja nie mam zamiaru kupowac przez neta bo: 1. nie mam konta na allegro, ebay itp. 2. nie mam konta w banku 3. poczta w mojej wsi jest otwarta raz dziennie na 2 - 3 godziny 4. ciezko wyrwac mi auto na ta poczte jak juz bym mial jechac (2,85 za gaz, kto to kufa widzial) O_o a przez pola biegal nie bede ![]() W takim razie może dołącz do jakiejś osady amiszów. ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 31 października 2011, o 10:48 ] Jarosław Polskęzbaw też nie ma konta i jakoś żyje... ![]() |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 11:47 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W internecie roi się od oszustów i bezpieczniej jest kupić w komisie. Na allegro rejestracja trwa chwilę ale trzeba czekać na kartkę z kodem potwierdzającym rejestrację.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 31 października 2011, o 10:53 ] No tak, każdy tylko patrzy, jak Cię oszukać. W końcu rzeczy sprzedaje drożej, niż są one dla niego samego warte. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 11:52 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zibi305 wrote: W internecie roi się od oszustów i bezpieczniej jest kupić w komisie. Na allegro rejestracja trwa chwilę ale trzeba czekać na kartkę z kodem potwierdzającym rejestrację. W komisie zazwyczaj jest drogo. No ale lepiej przepłacić ![]() |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 11:57 |
Zależy co się kupuje. Lepiej dać 50zł więcej niż stracić 500zł. Gościu dostaje tego negatywa a potem zakłada następne konto z fałszywyni danymi.
|
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 12:00 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zibi305 wrote: W internecie roi się od oszustów i bezpieczniej jest kupić w komisie. A na ulicy roi się od dresów, którzy chętnie by cię oklepali, co nie znaczy, że trzeba cały czas siedzieć w domu. Na Allegro zrobiłem kilkaset transakcji i oszukany zostałem 2x przez własną głupotę - kupiłem coś od ludzi bez żadnego komentarza. zibi305 wrote: Zależy co się kupuje. Lepiej dać 50zł więcej niż stracić 500zł. Gościu dostaje tego negatywa a potem zakłada następne konto z fałszywyni danymi. Żeby to jeszcze było takie proste. A co z listem aktywacyjnym, o którym sam wspomniałeś? Adres musi być prawdziwy. Jak założysz konto w banku na fałszywe dane? Więcej z tym wszystkim zachodu niż Ci się wydaje. Jest jeszcze program ochrony kupujących. Allegro odda Ci kasę, jak ktoś Cię wydyma. Trzeba tylko ruszyć du** i zgłosić sprawę na policję. Jak ludziom się nie chce, to ich problem. |
Last edited by Obeebok on 31 Oct 2011, o 12:02, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 12:04 |
Ja kupiłem zalany telefon choć sprzedawca mówiłe , że nie był zalany. To był mój błąd więc trzeba na to też uważać.
|
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 12:55 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obeebok wrote: W takim razie może dołącz do jakiejś osady amiszów. Założenie konta na Allegro to 5min roboty, założenie konta w banku podobnie (np. w mBanku wypełniasz formularz na necie i przyjeżdża do Ciebie kurier z umową do podpisania, nawet z domu nie musisz wychodzić). Problem 3 i 4 znika, bo założeniu konta w banku, bo przelewy robisz w domu przez neta. Ale co ja tam wiem, pewnie bez konta w banku Ci wygodniej Konto w banku jest mi absolutnie zbędne. Jeszcze nie pracuję, więc po co ma tam być 0,00 pln. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 13:25 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na Allegro też masz kuriera za pobraniem u bardziej rozgarniętych sprzedawców z kontem firma. Ceny dużo niższe niż w komisach. Sprowadzają telefony z zachodu w dużych ilościach i chcą szybko sprzedać. W taki sposób kupiłem swój HTC za 800zł, a w komisie dałbym około 1500zł.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Page 4 of 4 [ 54 posts ] Previous topic | Next topic |
|