![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6303ic] Telefon restartuje się sam po usunięciu wiadomości ;-; |
---|
![]() |
12 Nov 2016, o 13:09 |
Sevenity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, wczoraj usunąłem jedną wiadomość z mojego telefonu i zaczął on świrować.. zaczął się sam restartować i wyłączać kiedy próbuję go włączyć
![]() ![]() [ Dodano: 12 lis 2016, o 12:09 ] takie coś mi wyskakuje kiedy próbuję robić tego flasha czy co to tam jest ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
12 Nov 2016, o 13:56 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dlaczego nie spróbujesz najpierw przez Nokia Phoenix?
|
![]() |
![]() |
12 Nov 2016, o 16:02 |
![]() |
![]() |
12 Nov 2016, o 18:03 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgraj Windows 7, wyłącz UAC, przyznaj pełne prawa admina, wyłącz antywirusy, zapory, Microsoft Security i wtedy uruchamiaj Phoenixa, najlepiej w najnowszej wersji, 2012.50... coś takiego. Na takiej konfiguracji flashuj telefony, nigdy na niczym nowszym
[ Dodano: 12 listopada 2016, o 17:03 ] A BEST prawdopodobnie świruje przez brak sterowników których nie wgrasz na systemie x64. Zrób taki system jak mówię (możesz chyba nawet na wirtualnej maszynie, musisz tylko mieć refleks żeby przełączyć na wirtualkę jak klikniesz włącznik) i postawisz ją na 100% |
![]() |
![]() |
12 Nov 2016, o 22:23 |
Więc czeka mnie format całego kompa i przekładka do Windowsa 7 :v
|
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 00:51 |
Sevenity wrote: Przy nokia phoenix mam taki błąd (przy próbie włączenia): A jak uruchomisz go z prawami administratora to też? Na początek spróbuj odinstalować wszystko od Nokii przy pomocy Revo Uninstaller, a później spróbuj zainstalować do innej lokalizacji niż C:\Program Files, np. C:\Programs. Bo ten komunikat krzyczy o tym, że brak mu praw admina. nemo333 wrote: Na takiej konfiguracji flashuj telefony, nigdy na niczym nowszym Flashowałem z powodzeniem nawet na W10 x64. |
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 16:34 |
Phoenix się otworzył tyle że nie skanuje żadnego produktu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 21:43 |
Żadnych innych aplikacji nie masz w tle otwartych? Jakieś PC/Ovi Suite albo antywirus?
Zainstaluj jeszcze same sterowniki Nokia Connectivity Drivers. [ Dodano: 13 lis 2016, o 21:43 ] Ach, chcesz zrobić dead flashing. No to nie wykryje go, jeśli nie będziesz miał włączonego telefonu. Musisz samemu zrobić Open product, ręcznie wybrać ten model i podłączyć dopiero przy flashowaniu. |
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 23:49 |
A więc jak to zrobić
![]() [ Dodano: 13 lis 2016, o 22:49 ] W sensie jak zrobić ten open product itp.. :s |
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 23:53 |
Navia -
|
Sevenity wrote: A więc jak to zrobić Na forum jest poradnik. W skrócie wygląda to tak że wyłączasz telefon, wyjmujesz baterię. Otwierasz Phoenix i musisz mieć zaznaczone NO CONNECTION następnie rozwijasz zakładkę FILE i tam klikasz OPEN PRODUCT i wybierasz swój model telefonu. Następnie klikasz FLASHING i wybierasz FRIMWARE UPDATE i pokazuje ci się okienko gdzie klikasz taki przycisk gdzie pisze PRODUCT CODE i wybierasz paczkę z oprogramowaniem. Klikasz na dole OPTIONS i usuwasz pliki zaznaczone na czerwono o ile są. Zamykasz i klikasz DEAD PHONE USB FLASHING a następnie REFURBISH i gdy pokaże się okienko podłączasz telefon przez USB i wkładasz naładowaną baterię. Dalej czekasz aż się skończy wgrywanie . |
Last edited by Navia on 13 Nov 2016, o 23:55, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 23:54 |
Ooo dzięki mógłbyś mi do siebie dać jakiś bezpośredni kontakt jak np. gg lub skype? przydałby mi się ktoś kto pomógłby mi z tym już do końca
![]() |
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 23:58 |
Navia -
|
Pisałem że jest poradnik. Zobacz nawet WIDEO jest naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm
|
![]() |
![]() |
13 Nov 2016, o 23:59 |
![]() |
![]() |
14 Nov 2016, o 00:03 |
Navia -
|
Pod baterią masz naklejkę a na niej gdzieś napis RM-XXX Te X to twój telefon. Zobacz filmik z linka jaki ci podałem.
|
![]() |
![]() |
14 Nov 2016, o 00:05 |
Mam strasznie zdrapaną baterię.. nie mogę tego dostrzec da się jakoś inaczej...?
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|