Chyba jedyny sposób to System-Preferencje-Ekran. Ale z racji że masz za małą rozdziałkę to chyba ci zostaje format Sam doprowadziłem do tego że nie mogę zmienić rozdzielczości 640x480 i nie mogę dostać do ok, anuluj itp.
Nokia N8-00 Dark Grey | Nokia AD-54 + Sony Ericsson HPM-70 | Nokia CA-75U | Nokia CA-156 | Nokia CA-157 | Nokia MD-8
Jaką płytkę? Ja to mam na pendrive, w instrukcji instalacji też pisało, że jest potrzebny pendrive, ten Ubuntu to na płycie z Chipem był w obrazie *.iso.
Włączyłem GParted, była partycja, gdzie było oznaczenie linux-swap, więc dałem swapoff, a potem format do NTFS, ale ten Ubuntu dalej jest... W ogóle nie da się dołożyć tych mniejszych partycji do tych starych.
Nie działa mi... Pluje się o zgodność z systemem... Zmieniłem na XP SP3 i nie działa. A po tym formatowaniu w GParted, teraz mam 6 partycji po wejściu w Mój komputer.
ja do dzielenia dysku na partycje używam EASEUS Partition Master znajduje mi nawet partycje linuksowe ale jeśli nawet skasujesz partycję ubuntu to on i tak będzie zapisany w bootloaderze
Wkładasz płytkę z Windowsem i przy tym oknie wciskasz R by naprawić. Później wyskoczy Ci okienko i wpisujesz fixmbr, fixboot (to powinno pomóc) - przywraca domyślnego bootloadera MS Windows.