Podjąłem się przeportowania 'efektów tematu z N95v21' do mojej E71 poprzedniej jesieni.
Udało mi się znaleźć powiązania plików.
Umożliwiłem instalację potrzebnych plików poprzez użycie kilku oryginalnych technik.
Spróbowałem także odtworzyć jedno ze zlikwidowanych połączeń.
Miałem pomysł stworzenia nowego interfejsu poprzez użycie patcha łączącego do ROMPatchera.
Ale było to bardzo trudne zadanie jak na moje umiejętności, więc niestety odpuściłem.
Mimo tego, byłem w stanie przywrócić efekt kursora w menu
Spróbuj tego jeśli jesteś zainteresowany.
Jest to dostępne dla E71, N82 i N95.
Źródło: Symbian-Freak.com
Filmik wideo pokazujący efekty które dotychczas udało się odblokować:
Do działania modyfikacji wymagany zhackowany system oraz patch c2zbin (czyli start patchy wraz z systemem).
Instrukcja:
1. Zainstaluj ThemeEffectsFP1.sis - koniecznie na karcie pamięci!
Zostanie utworzony katalog E:/data/styles a w nim cztery rodzaje efektów oraz patch dla RomPatchera (E:/Patches). W telefonie zainstaluje się natomiast efekt o nazwie defaultstyle.
2. Zrestartuj telefon.
3. Aktywuj patch KastorUI.rmp w RomPatcher'ze i dodaj go go autostartu.
4. Teraz wystarczy wejść w Menu > Narzędzia >Ustawienia > Ogólne > Personalizacja > Tematy > Ogólne >Opcje > Efekty tematu > Tak.
5. Aby zmienić efekt na inny wybierz odpowiedni plik z E:/data/styles, zmień jego nazwę na: 101f84b9.sel i skopiuj go do C:\Resource\Skins\101f84b9\ zastępując już istniejący plik w tym katalogu.
Uwagi: jeżeli nie masz patcha c2zbin to po każdym uruchomieniu telefonu musisz wyłączyć i włączyć "Efektu Tematu".
Odinstalowywanie: Usuń aplikację "ThemeFx for FP1" (poprzez menedżer aplikacji) i uruchom ponownie telefon.
Nseriesstyle - najprostszy efekt, dodaje delikatne przejścia podczas nawigowania lewo, prawo, góra, dół w menu telefonu;
Defaultstyle - coś jak Nseriesstyle, tylko że jeszcze po najechaniu na ikonę ta delikatnie opada w dół i wraca na swoje miejsce;
Jingstyle - Nseriesstyle + spadające liście (polecam )
Hazestyle - nie wiem jak opisać słowami ten efekt, ale mi nie przypadł do gustu.
Link:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
Dodatkowe efekty:
Paczka#1
Armi - dodaje fajne odbicia ikon w menu;
City - coś jakby niebieska kula ognia która płynnie przechodzi pomiędzy ikonami (bardzo polecam!);
Effects - tutaj nie zauważyłem nic szczególnego.
Wybrany plik .sel wrzucamy do C:\Resource\Skins\101f84b9\ i zmieniamy nazwę na 101f84b9.sel, natomiast zawartość folderu do C:\Resource\Effects.
Link:
NSeries+gwiazdki
Po kilku próbach udało mi się połączyć latające gwiazdki z efektu "Infinity" z efektami kursora "NSeriesStyle". Wyszło naprawdę nieźle! Plik 101f84b9.sel wrzucamy do C:\Resource\Skins\101f84b9\, a całą zawartość folderu Effects do C:\Resource\Effects.
LINK:
City+gwiazdki
Plik 101f84b9.sel wrzucamy do C:\Resource\Skins\101f84b9\, a całą zawartość folderu City do C:\Resource\Effects.
LINK:
Dodam że testowałem na n95 z najnowszym softem i działa wyśmienicie. Działanie potwierdzone na: 6120c, E51, E71 oraz N82.