![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Tłumaczenie fraz w PPU i tworzenie jego wersji Lite |
---|
![]() |
28 Jul 2010, o 04:10 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli zły dział to przenieście, ja nie znalazłem lepszego
![]() Przed chwilą wpadło mi na myśl żeby przetłumaczyć większość opcji w PPU, wywalić z niego te niepotrzebne które nie działają albo coś uszkadzają w telefonie ![]() Pozatym po co mieć 300 angielskich opcji z których połowa nie działa albo przy zdrowych zmysłach nikt by tego nie wyłączył jak n.p. Bluetooth, MP3 na dzwonki czy ogólne player albo Radio FM? ![]() PPU po otwarciu notatnikiem wygląda na edytowalne. Mam trochę wolnego czasu, teraz prawdopodobnie wyjeżdzam i do poniedziałku będe bez kompa to sobie wrzuciłem ppu od 5200 do dyzia N91 to będę miał zajęcie jak nie będzie pogody ![]() Co myślicie o moim pomyśle ![]() nawet jak będzie sprzeciw to i tak to zrobie, ot tak dla własnej satysfakcji ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 09:31 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tylko co to da?
|
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 09:43 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A no to że w Phoenixie nie będziesz miał angielskich nazw tylko polskie no i nie będzie niedziałających wpisów.
|
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 09:47 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak dla mnie strata czasu
![]() |
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 10:06 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dobra tylko jak stłumaczysz? przecież sam ppu ma w sobie tylko listę opcji ponumerowanych od 0 w górę no i znacznik czy opcja włączona (1) i wyłączona (0). Tłumaczenie to gdzieś we wnętrzu pho siedzi, zresztą był temat i nawet niektórym się udalo restoratorem chyba stłumaczyć niektóre informacje itp. phoenixa
![]() |
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 10:16 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oraz czy czasem opcjom, których nie ma na liście, nie ustawi się 0. PS: Spróbujcie też przenieść rzekomy licznik czasu trwania rozmowy z 5200XM do 3110c. Może uda się też zrobić uniwersalne PPU?
![]() |
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 14:20 |
_NeedSpeed_ wrote: dobra tylko jak stłumaczysz? przecież sam ppu ma w sobie tylko listę opcji ponumerowanych od 0 w górę no i znacznik czy opcja włączona (1) i wyłączona (0). Tłumaczenie to gdzieś we wnętrzu pho siedzi, zresztą był temat i nawet niektórym się udalo restoratorem chyba stłumaczyć niektóre informacje itp. phoenixa mylisz się. Nazwy opcji w PPU są zapisane w tym pliku, nie w Phoenixie ![]() ![]() pawelooss wrote: Oraz czy czasem opcjom, których nie ma na liście, nie ustawi się 0. tego się boję ale zaraz stestuję ![]() pawelooss wrote: Spróbujcie też przenieść rzekomy licznik czasu trwania rozmowy z 5200XM do 3110c. daj mi 3110c do testów to spróbuję ![]() pawelooss wrote: Może uda się też zrobić uniwersalne PPU? nie sądzę że to się uda ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 14:43 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chodziło mi o uniwersalność w obrębie platformy.
|
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 14:55 |
pawelooss wrote: Chodziło mi o uniwersalność w obrębie platformy. nie ma szans żeby to zrobić ![]() ![]() przyglądałem się plikom i chyba jedyną opcją która ma taki sam numer to zmiana dostępu javy do plików, w 5200, 3110c, 3120c i 5310 ma numer 28 ![]() |
![]() |
![]() |
31 Jul 2010, o 19:34 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak dla mnie gra niewarta świeczki.
|
![]() |
![]() |
4 Sep 2011, o 18:28 |
rycho2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jak dla mnie gra warta świeczki. Pytanie jeszcze do tematu czy phoenix wgrywa całe ppu i włącza tylko część opcji, czy wgrywa tylko opcje z których będzie korzystać a wszystkie są w paczce soft na kompie. Ja to piersze to jest jakakolwiek szansa,że przyśpieszy się działanie systemu(mimo braku edycji mcu).
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)