ryba wrote:Czy tolerancja jest dobra?
ryba wrote:Każdy kto mówi o sobie, że jest tolerancyjny myśli o akceptacji poglądów innych, a nie o tolerancja.
Obeebok wrote:Cyganie - WON z Polski. Cyganeria jest jak zaraza. Mieszkają u nas już wiele lat, więc są formalnie obywatelami, ale nie pracują, ich dzieci kończą edukację na podstawówce, nie płacą podatków, bo teoretycznie nie mają pracy, a socjala ciągną ile wlezie. Ja bym ich deportował jak Sarkozy z Francji. Większej bandy nierobów nie znam.
Obeebok wrote:Druga grupa to typowe pedalstwo, którego nienawidzę, czyli cała ta hołota robiąca parady, powodująca swoim wyglądem odruch wymiotny. Biegają do telewizji i cały czas wywołują jakieś afery. Ich należy eksterminować.
Obeebok wrote:Pierwsza to geje i lesbijki, czyli homoseksualiści, którzy robią swoje i nikomu nie wadzą, nie afiszują się, wyglądają normalnie.
pawelooss wrote:Tak, gdyż wg mnie tolerancja jest przyczynkiem do poznania spojrzenia drugiej osoby, swoistym mostem między chorymi fobiami a (nawet) empatią. Dobrze jest być tolerancyjnym, ponieważ to dobry punkt wyjścia, choć faktycznie nie jest to samo w sobie najlepsze ostateczne osiągnięcie.
bombel201 wrote:aby posiadali wieksze prawa niz zwykli ludzie
bombel201 wrote:lub na adopotowanie dzieci przez homoseksualistow!
peppa_814 wrote:Ja tam rasistą nie jestem, ale murzynów nie lubię.
bombel201, to są przede wszystkim ludzie i nie widzę tu powodu, by używać przymiotnika "niezwykli", zwłaszcza że w tym kontekście można to odebrać pejoratywnie.
michero wrote:Bardziej chodzi o to, by mogli dziedziczyć po swoim partnerze, czy odwiedzać się w szpitalu.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests