![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Trwałe usunięcie wpisów ATG dzięki aplikacji ATG-OnOFF PL v1.0.0 |
---|
![]() |
19 May 2010, o 11:11 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzięki tej aplikacji możemy trwale usunąć wpisy z Aktywnego Trybu Gotowości. Trwale, czyli zmiany zostaną zachowane nawet po restarcie telefonu. Oczywiście operacja jest całkowicie odwracalna - za pomocą aplikacji możemy zarówno włączyć jak i wyłączyć każdy wpis. Działanie aplikacji sprowadza się do skopiowania jednego pliku z Z:\Resource do C:\Resource (AIPluginDefinition.rsc) i jego późniejszej modyfikacji.
Będą nam potrzebne trzy aplikacje na telefon: 1. Python; 2. UltraPyModulePack 3.0.0 by eViLrAcEr;* - Freescale_FP1_PreFP1 - Freescale_FP2 - OMAP_FP1_PreFP1 - OMAP_FP2 3. ATG-OnOFF. Instalacja Instalujemy je w takiej kolejności w jakiej je wypisałem, wszystkie na dysku C: (w pamięci telefonu). *UWAGA!!! To jaki UltraPyModulePack zainstalować zależy od twojego telefonu, a dokładniej od procesora. Informacje można znaleść tutaj: http://www.forum.nokia.com/devices/matrix_s60_1.html - Omap to TI OMAP 332Mhz (dual-cpu) - Freescale to ARM11 369Mhz (single-cpu) Instrukcja: Teraz wykonujemy następujące czynności: Quote: 1. Wyłączamy ATG; 2. Wyłączamy zabezpieczenia w telefonie (za pomocą ROMPatcher); 3. Uruchamiamy ATG-OnOFF. 4. Przy pierwszym uruchomieniu programu zostaniemy zapytani o to czy aplikacja może skopiować plik AIPluginDefinition.rsc z Z:\Resource do C:\Resource. Wybieramy OK i Kopiuj. 5. Teraz w oknie programu wyłączamy wybrane pozycje ATG (Opcje -> Przełącz pozycje). 6. Zapisujemy zmiany (Opcje -> Zapisz zbiór). 7. Zamykamy aplikację i uruchamiamy ATG. 8. Gotowe! Testowane na n95-1 i działa ![]() ![]() [ Dodano: 19 maja 2010, o 10:11 ] Uwaga! Jeśli ktoś pobrał pliki z załączników i miał problemy z wypakowaniem plików lub ich instalacją w telefonie to bardzo proszę o ponowne pobranie - tym razem z 4shared.com. |
Last post |
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 23:25 |
ICE MAN PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: 2. Wyłączamy zabezpieczenia w telefonie (za pomocą ROMPatcher); w jaki sposób ? |
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 23:26 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obecnie najłatwiej jest po prostu aktywować standardowo pakowany już patch open4all.
|
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 23:34 |
pawelooss wrote: patch open4all. chodzi o to że jest aktywowany a aplikacja sobie nie radzi, próbowałem skopiować ręcznie ale tego pliku nie ma, w czym leży problem ? |
![]() |
![]() |
20 May 2010, o 08:25 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ICE MAN PL wrote: ale tego pliku nie ma Jeżeli nie masz pliku Z:\Resource\AIPluginDefinition.rsc to chyba coś nie tak z Twoim telefonem... Jaką metodą go hackowałeś? |
![]() |
![]() |
20 May 2010, o 11:39 |
HellOX 2.03 bodajże
|
![]() |
![]() |
1 Jun 2011, o 18:34 |
shred23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie to nie działa nie mogę wyłączać poszczególnych opcji.
|
![]() |
![]() |
20 Sep 2013, o 12:29 |
gruszka238 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Byly male problemy ale juz ok dzieki
|
![]() |
![]() |
22 Oct 2014, o 00:29 |
moreee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Linki nie działają a chciałem się pobawić ATG. Nokia N79 to FP2 z tego co wynalazłem ale jaki procesor to pojęcia nie mam :p podpowie ktoś którego mod packa pobrać?
|
![]() |
![]() |
22 Oct 2014, o 16:00 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy tak trudno zajrzeć na telepolis? 369MHz.
I nie pobierzesz, skoro linki nie działają... |
![]() |
![]() |
23 Oct 2014, o 16:31 |
moreee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może i trudno. Po ostatnich błędach w sieci na temat hard resetów i innych rzeczy pytam tutaj.
Widzę że ostatnio ludzie mają problem z odpisywaniem na jakiekolwiek pytania. Zawsze jest jakieś ale. Ja rozumiem że wszystko wiecie ale od tego jest forum żeby pytać i rozmawiać. Macie zamiar odpisywać z wyrzutem to dziękuje za takiego posta! Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
23 Oct 2014, o 17:21 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nawet mając sprawne linki nie przyda Ci się to do niczego bo w FP2 jest inny sposób działania ATG i modyfikacje z FP1 nie działają
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)