Odpal Live CD normalnie i tam masz w menu coś takiego jak kopiowanie na pamięć USB lub tworzenie pendrive. Dawno się tym nie bawiłem ale poszukaj tam w opcjach jest na 100% Tylko się nie leń i przeszukaj całe menu
Filip, bez wypalenia na płytę da się zrobić, ale wtedy będzie działało tak jakby było odpalane z płyty, czyli bez zapisywania zmian... (programem UNetBootin)
Jest za to ciekawa opcja - instalacja na dysku twardym bez zmian w partycjach czy w systemie plików. Instalujesz jak każdy inny program w wndowsie: wrzucasz płytkę, w okienku wybierasz instalację i na dysku zostanie utworzony jeden folder w którym znajdzie się cały system. Wtedy odpalasz go z dysku twardego i instalujesz na pendrive.
Last edited by kosmita1993 on 20 Mar 2010, o 21:07, edited 2 times in total.
Zanim zadasz mi pytanie na PW, koniecznie zapoznaj się z forumowym FAQ!
kosmita1993 otrzymał za ten post 9 punkty reputacji od 1 użytkowników:
Kosmita Da się zapisywać ustawienia na penku lecz potrzebny jest 4gb lub większy. Mi na 2 po kilku uruchomieniach padał z braku miejsca Ale zakładki, historia z kadu i inne takie były.
To poczytaj jeszcze na necie, wujek google pomoże. Z tego co pamiętam to ja po zainstalowaniu tego na penku normalnie śmigałem na różnych kompach. Nawet aktualizacje ściągałem no ale po jakimś czasie brakowało miejsce.
Chris91, skapnąłem się teraz, że przecież nie odpalę tego w szkole na 32 bitowych kompach.. To nic, przyda się i tak. Właśnie robi mi się to, jak skończy to napisze czy działa.
No tak, ale 700mb to nie dużo i wersję 32bit możesz pobrać na luzie jeśli ta będzie u Ciebie śmigać. Ja tego używałem jak dorabiałem w serwisie. Siedziałem sobie na swoim systemie i szef się nie czepiał
Nie dam sobie ręki uciąć ale podobno i tak wykorzystuje max 3,25Gb. I tak nie wykorzystasz nawet 2gb RAM bo do czego? Transfer maxymalny zapisu na penku wyklucza praktycznie każdą opcję.