![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Triki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Upiększony odtwarzacz, czyli wyświetlanie okładek albumów. |
---|
![]() |
25 May 2009, o 11:13 |
Modern.Messiah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Na początku kilka słów wstępu: Szczęśliwym posiadaczem Nokii 5310 XM stałem się w styczniu 09r. Do telefonu dołączona była karta pamięci 2GB, a na niej folder Nokia Extra wraz z plikami mp3 i mp4. Odtwarzając owe mp3-ki zauważyłem, że są wyświetlane obrazki albumów. Od tego momentu zacząłem szukać sposobu na takie oryginalne upiększenie słuchania muzyki. Szukałem po stronach forach, ale nigdzie nie mogłem znaleźć jak zapisać dowolny obrazek w mp-trójce. Wziąłem więc sprawy w swoje ręce i zacząłem działać w tym temacie i oto stworzyłem ten oto poradnik. Prawdopodobnie Wasza Nokia, a właściwie odtwarzacz w niej wygląda tak: ![]() a chcielibyście żeby wyglądała tak: ![]() ![]() ![]() ![]() A jak to wygląda w praktyce, czyli mp3 do pobrania: Plik Disturbed - Enough.mp3 (Rozmiar: 9.98 MB) bitrate 320/s Plik Snoop Dogg Feat. Lil_ Jon & Trina - Step Yo Game Up.mp3 (Rozmiar: 4.03 MB) bitrate 128/s Narzędzia, które będą potrzebne: 1 ) WinAmp - do napisania TAG'ów, 2 ) Tag&rename - do napisania TAG'ów i wszelkich czynności związanych z okładką, 3 ) Mózg i minimalna znajomość obsługi komputera i internetu 4 ) Telefon / mp3 / mp4 / Ipod / Iphone, itp.. itd. 5 ) Pliki mp3 [nie piraty hehe ![]() A więc do dzieła! Są 2 sposoby: Sposób 1: Krok 1) Ściągamy ekhm... sorry- kupujemy płytę lub singiel ![]() Krok 2) Otwieramy dowolną mp3 w Winamp'ie, w playliście klikamy na nią PPM i naciskamy "Wyświetl info. o pliku" lub "alt+3". W oknie klikamy automatyczne dodawanie TAG-ów lub dopisujemy sami jeśli znamy. Można ściągnąć okładkę albumu, ale Winamp nie zapisze jej w pliku tylko w folderze z mp3 więc tego nie chcemy. Zamykamy okno klawiszem OK i mamy już mp3 z TAG'ami, Krok 3) Otwieramy program Tag&Rename. Program jest płatny więc klikamy Agree [z pol. akceptuj]. Po lewej stronie mamy foldery- wybieramy ten gdzie mamy mp3/ki. Program je wczytuje, Krok 4) Odznaczamy "takim znakiem v [pot. zwanym dzióbkiem]" te mp3, których nie chcemy na razie użyć. Wybieram np. jedną i klikamy F10, lub Tools> Get ALbum Titles from Amazon/ Tracktype.org. Otwiera nam się okno. Jeżeli mamy uzupełnione TAG'i "Album" i "Artist" to pola wypełniają nam się automatycznie. Klikamy Search i wybieramy album [można rozwijać]. Klikamy na niego a następnie Get Info!, Krok 5) W kolejnym oknie odznaczamy "Song Titles" [bo już mamy] i naciskamy Write Tags, Krok 6) Mamy już mp3 z okładką do naszego odtwarzacza! Sposób 2: Krok 1) Gdy mamy wykonane punkty 1 i 2 potrzebny nam będzie tylko program ImageToMp3: Krok 2) Okładki szukamy w necie. Największym ich zbiorem są strony: Lub wtyczka / wyszukiwarka do FireFox'a Z nich wystarczy tylko przeciągnąć cover'a na pulpit. Krok 3) Uruchamiamy ImageToMp3. Przeciągamy obrazek i plik muzyczny w okno programu ustawiamy Jpeg-quality na 100 i wciskamy start. Krok 4) Rozpiera nas radocha ![]() ADNOTACJE 1) Winamp jest darmowy, 2) Tag&Rename działa przez 30 dni [wersja trial]- po tym czasie usuwamy i instalujemy nowego, 3) Nanoszone są aktualizacje/ poprawki w artykule, 4) Testowane na Nokia 5310 XM, 5) ImageToMp3 jest darmowy. Pytania / skargi / uwagi / komentarze pod tematem. Poradnik napisany w całości przez Modern.Messiah. Kopiowanie tylko za zgodą właściciela wraz z info. o autorze |
Last edited by Modern.Messiah on 6 Jun 2009, o 18:39, edited 7 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
25 May 2009, o 12:25 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja do dodawania okładek korzystam z darmowego iRiverPlus3( iPlus3)
|
![]() |
![]() |
26 May 2009, o 17:28 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: kiedyś bawiłem się w dodawanie okładek w AIMPie... ale wtedy nie znałem strony Kod: http://www.gracenote.com ![]() mój post. nie napisałem go dla Ciebie, zeby Cie uświadomić że w aimpie też można... ![]() tutaj jest zabronione podziękowanie w postach... od tego są piwka więc nie masz się co martwić takie posty. tyle ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-05-26, 19:53 ] Nie jest zabronione, jeśli chcesz napisać sensowną odpowiedź. Piwka są zamiast postów typy "dzięki" itp. ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jun 2009, o 17:38 |
lukaszb10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A dziala to na noki 3110c
|
![]() |
![]() |
20 Jun 2009, o 17:48 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lukaszb10, to działa na telefonach xm
|
![]() |
![]() |
20 Jun 2009, o 21:09 |
Modern.Messiah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem, jak to jest na 3110c, ale przecież są w artykule mp3 do pobrania wystarczy zgrać na telefon i samemu się przekonać
![]() |
![]() |
![]() |
20 Jun 2009, o 22:22 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odtwarzacz w 3110c nie jest zapewne przystosowany do wyświetlania tych okładek.
|
![]() |
![]() |
20 Jun 2009, o 22:57 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin, tak samo jak w 6300.
Chyba że by wgrać softa od jakiegoś telefonu z serii xm |
![]() |
![]() |
21 Jul 2009, o 13:47 |
zuba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wiec na 5300 tez nie pojdzie ? ale to chyba xm ...
|
![]() |
![]() |
21 Jul 2009, o 15:47 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Jul 2009, o 15:54 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zuba, nie pójdzie, gdyż odtwarzacz nie ma miejsca na wyświetlanie tych okładek, przypatrz się. Oczywiście możesz dodać okładki do MP3, ale by je zobaczyć, musisz np. skorzystać z KD Playera.
|
![]() |
![]() |
29 Oct 2009, o 15:09 |
Vanquish ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy to pójdzie na 5130 xm ?
|
![]() |
![]() |
29 Oct 2009, o 15:22 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak.
|
![]() |
![]() |
28 Dec 2009, o 18:36 |
kamo12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dziala w nokii 2700 classic
![]() |
![]() |
![]() |
6 Jan 2010, o 16:06 |
pejot26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
beda smigac na 5130XM?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2010-01-06, 17:18 ] Ta. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 19 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Triki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)