by Agentix » 5 Jul 2010, o 01:08
A ja sobie ustawiłem grafikę mojej rangi i świetnie wygląda
też spróbujcie ;p
[ Dodano: 4 lip 2010, o 23:40 ]Logo wygląda tak:
Klikacie na tą lub własną rangę prawym przyciskiem myszki > zapisz jako... > OPLOGO.OPLC > Typ: Wszystkie pliki.
Następnie należy skopiować taki plik do folderu hiddenfolder w telefonie, wcześniej oczywiście stosując się do instrukcji
nemo333[ Dodano: 5 lip 2010, o 00:08 ]nemo333, wszystko jest ok, poradnik świetny, ale oczywiście wszystko sprawdzić i okazała się dość ważna rzecz. Do pobrania tego pliku logo.nol przez telefon, dałeś dwa linki. Otóż sprawdziłem je na dwóch telefonach i okazało się że w pierwszym linku, czyli
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
wszystko jest ok i po zamknięciu przeglądarki, pojawia się komunikat informujący o tym, że odebrane zostało logo operatora. Jednak drugi link, czyli
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
nie jest użyteczny, tzn nie działa na takiej samej zasadzie jak pierwszy. Po prostu wstawiłeś plik na swój serwer (yoyo
) i po wejściu w ten link poprzez przeglądarkę telefonu (tu uwaga!), telefon po prostu pyta się gdzie zapisać plik logo.nol. Wybieram karta pamięci, ten zapisuje sobie, wychodzę i widzę że nie ma żadnego komunikatu, plik logo.nol siedzi sobie na karcie i można go sobie normalnie otworzyć
Wszystko sprawdzałem kilka razy, na dwóch różnych telefonach i sytuacja za każdym razem jest taka sama. Sam jestem ciekaw, dlaczego z pierwszego linku telefon pobiera jako logo, a w drugim (twoim) linku, telefon zapisuje to jako normalny plik logo.nol
Moja teoria na temat takiego różnego zachowania telefonu w stosunku do tych dwóch plików jest taka, że telefon może mieć jakieś zabezpieczenia i np. potwierdzenia autentyczności strony, z której logo zostaje pobierane. Oczywiście to tylko teoria, więc mogę się mylić.
Mam nadzieję że docenisz to że cie poinformowałem ;p
Pozdrawiam, Agentix