![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N73] Uszkodzony system? |
---|
![]() |
18 Oct 2009, o 18:54 |
Peter950 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z początku myślałem, że to tylko wirusy. Jednak Kaspersky Mobile mi nic nie wykrył przy pełnym skanowaniu!
Może być tak: Ktoś na innym forum doradził mi instalację programu Quick Hack na telefon. Wgrałem, zainstalowałem paczki z 9.1 (były dwie). Bo restarcie fona, wchodzę w men Mndż. apl. i wita mnie następujący komunikat: "Brak pamięci", po czym Menadżer aplikacji otwiera się ![]() Większość gier przestała działać, zamiast się otwierać wyświetlają się następujące komunikaty (m.in.): -Apl. zamknięta: Asphalt3 KERN-EXEC 3 (tych jest najwięcej) -Niekiedy gra po prostu się nie otwiera (ekran "mignie" i z powrotem przenosi mnie do folderu Gry) -Error: can't open pack -Apl. zamknięta: Eat This! USER 42 -Unable to open (po czym gra się wyłącza) -Ninja S.: Błąd systemu (-12) -Az : (nad tymi literami są kółka i kreski, po z jest kółko u góry) Błąd systemu (-12) Może usunąć te Quick hack? Tylko jak? Teraz wy wkraczacie, od Was zależy, czy pogram na telefonie w ulubione gry ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:03 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uuu, to nieźle się posypał system. Nie widzę innego rozwiązania niż hard format.
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:04 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
QHKBeta nic nie psuje!
Może zainstalowałeś zły InstallServer? Wejdź w aplikacje z której hackowałeś fona... i ją wywal lub po prostu gdy znajdujesz się w menu aplikacje przytrzymaj "c" i usuń. Zresetuj fona. Jeżeli to nie pomoże *#7370# i ok |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:11 |
Jak w nią wejść jak jej nigdzie nie ma? W Aplikacjach jest tylko nowa rzecz (jakieś Security coś tam) Zainstalowałem dobre paczki, bo te z końcówką 9.1
A co daje kod *#7370# ?! Reset fona? HAHAHA wiesz ile razy próbowałem? Hard format? Nie, dzięks ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:15 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:22 |
Proszę Was, no!
Na pewno jest jakiś inny sposób, to dla mnie BARDZO ważne! |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:36 |
leo20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peter950, albo hard Format albo reinstalacja softu innego wyboru nie ma zrozum
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:39 |
Reinstalacja softu-leo20 jesteś wielki! To już mi się 50000 razy bardziej podoba niż straszny Hard Format.
Tylko teraz po kolei, jak to zrobić, tak krok po kroku ![]() I czy po tej reinstalacji softu zachowam wszystkie dane (bo na tym mi najbardziej zależy)? Albo może coś zrobić z tym QuickHack? To treść z innego forum, postąpiłem zgodnie z instrukcją: "W moim temacie o certach napisałeś że potrzebujesz certa tylko po co skoro masz taki super telefon w ktorym wystarczy jedna aplikacja do shackowania systemu i pozbycia sie problemow? Tu masz program http://www.4shared.com/file/76086862/9b ... tBeta.html Twoja wersja Symbiana to 9.1(przy instalacji bedzie prosilo o zaznaczenie odpowiednich skladnikow, dla Ciebie wszystko z koncowka 9.1)" Zaznaczyłem z początku przypadkiem jedną rzecz z 9.1 (te drugie, oprócz Server) Ale potem zainstalowałem obydwa, zastępując uprzednio zainstalowaną aplikację! Hard Format? A skąd wezmę te wszystkie programy? Tata mi dał fona z tymi wszystkimi bajerami ![]() |
Last edited by Peter950 on 18 Oct 2009, o 19:43, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:40 |
Peter950, reinstalacja a hard format to prawie to samo - tu i tu tracisz dane.
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:42 |
leo20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peter950, można przez Phoenixa tylko wtedy musisz ściągnąć paczkę z softem albo przez Nokia Software Updater on sam ściągnie softa z serwerów Nokii i zainstaluje a backup robisz w Nokia PC Suite
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:42 |
sto1p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, był szybszy w odp . ale zgraj sobie dane na PC albo wyślij do kogoś . i jazda
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:44 |
No to teraz muszę się nieźle zastanowić, co wybrać... Chyba jednak Hard Format
![]() Po kolei proszę instrukcję jak to zrobić, bo nie jestem za bardzo obcykany w tych sprawach. |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 19:45 |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 20:00 |
Na amerykańskim forum, po przetranslatowaniu radzą tak:
"KERN EXEC 3 wspólnego paniki w Symbian dzieje się głównie z powodu nieprawidłowych uchwyt. Sprawdź co jest oświadczenie, które jest panking. Jeżeli nie wiesz jak uruchomić w trybie debug i zobacz ostatniej funkcji w kodzie, wykonane z połączenia stosu podczas paniki została podniesiona. Cheers, Sri" Tryb debug w telefonie? Wie ktoś coś o tym? Jak nie, robię tą kopię zapasową i wstukuję ten *#7370# !? Aplikacja usunięta (Quick hack kit) Jak się uda napiszę. No i niepotrzebnie miałem nadzieję! Format... Ale skąd wezmę te wszystkie przydatne programy co miałem? Da się jakoś je zgrać na kompa i potem ponownie je zainstalować? |
![]() |
![]() |
19 Oct 2009, o 06:32 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
JEżeli zrobileś już formata to nie...
Teraz tylko szukaj aplikacji na forum i wgrywaj ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|