Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E71] Uszkodzony wyświetlacz |
---|
[E71] Uszkodzony wyświetlacz | 23 Apr 2012, o 20:36 |
joint009 - User 2/1 0
|
Witam
ostatnio rozkręciłem moją nokie w celu wyczyszczenia kurzu spod szybki i po skręceniu telefonu pojawiły się białe poziome paski. Paski te są widoczne tylko do połowy ekranu od prawej strony np. gdy wybieram numer, włączam aparat itp. Gdy telefon leży i nie jest używany tych pasków nie ma i dlatego zadaję pytanie: Czy uszkodziłem wyświetlacz, tasiemkę od wyświetlacza czy płytę główna (tak powiedział i facet w serwisie)? PS. robiłem hard reset i reinstalowałem softa mam zamiar kupić nowy wyświetlacz lecz nie wiem jaki kupić i chciałbym zaciągnąć porady na tym forum =) prosiłbym o podanie linku do aukcji na allegro albo na innej stronce z wyświetlaczem który polecacie z góry dzięki Pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: HitFan: 23 kwietnia 2012, o 20:40 ] Przeniosłem do odpowiedniego działu |
Last post |
[E71] Re: Uszkodzony wyświetlacz | 23 Apr 2012, o 20:50 |
S047 - Patcher 912/120 1241
|
Może być to lub to. Najlepiej mając części zamienne sprawdzić co zostało uszkodzone więc może zapytaj tego faceta w serwisie czy mógłby sprawdzić (na początek) czy uszkodził się wyświetlacz - jeżeli dzieje się to samo to wiadomo co powoduje wyświetlanie się artefaktów na LCD.
Poydrawiam |
[E71] Re: Uszkodzony wyświetlacz | 27 Apr 2012, o 18:02 |
joint009 - User 2/1 0
|
Już wiem co jest przyczyną niesprawnego wyświetlacza. Rozebrałem telefon ponownie i gdy spojrzałem na taśmę od wyświetlacza to zauważyłem ze w jednej ścieżce jest przerwa i to pewnie jest ta awaria.
I teraz mam do was pytanie jaki wyświetlacz kupić na allegro? Prosiłbym o linki na pw lub w temacie Z góry dzięki za pomoc EDIT: nie chcę być chamski lecz proszę o szybką odpowiedź, ponieważ z tym wyświetlaczem jest coraz gorzej i zależy mi na naprawie tej usterki |
Last edited by joint009 on 15 May 2012, o 17:16, edited 1 time in total. |
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic |
|