Witam. Otóż mam problem z Nokią 5130XM, dziś podczas flashowania softu v7.95 zabrakło prądu, po czym telefon się nie włącza, próbowałem robić Dead Flash phoenixem i JAF-em lecz za każdym razem wyskakuje błąd: "Phone failed to boot in flash mode CMT..." Nie wiem co mam teraz robić licze na pomoc.
Kurcze, narazie nic mi nie pomogliście. Będę bardzo wdzięczny jeśli będziecie w stanie mi pomóc domowymi metodami. Mianowicie przypadkiem wybrałem złą paczkę z oprogramowaniem i zrobiłem downgrade z 7.96 do 7.95 nie chciałem przerywać bo wiem co by się stało, lecz podczas flashowania zabrakło prądu, i teraz nie wiem co mam zrobić. Nie wiecie czy da się najpierw zrobić w domu kompletny erasing softu i po czym sflashować?
@edit ojj jest coraz gorzej, chyba uwalony imei: Detected P-KEY: 90009A2A P-key nokia module version 01.02 Init usb communication... Setting local mode... Reading IMEI... Failed! Aborting!
Last edited by STALKER52 on 30 May 2011, o 15:08, edited 1 time in total.
Różnie to z tym jest. Jeżeli serwisant jest wolny od pracy to od razu podejmie jakieś kroki w celu sprawdzenia czy telefon nadaje się dalej do użytkowania.
Wydaje mi się, że padło u Ciebie bootowanie telefonu - w tej sytuacji pomoże Box (miejmy taką nadzieję).
Pozdrawiam
Jeśli posiadasz jakąś zbędną Nokię opartą na Symbainie 9.3 FP2 lub nowszym - daj znać, możemy jeszcze wskrzesić ten system.