![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Windows 8.1 Update 1 |
---|
![]() |
12 Apr 2014, o 10:05 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Windows 8.1 with Update (multiple editions) (x86)
Polskie ISO - data wydania: 08.04.2014 Nazwa pliku: pl_windows_8.1_with_update_x86_dvd_4048278.iso Język: Polski SHA1: 5B06C376C60ED9DEF9E9CD81FD8DEDE468F96AFF Windows 8.1 with Update (multiple editions) (x64) Polskie ISO - data wydania: 08.04.2014 Nazwa pliku: pl_windows_8.1_with_update_x64_dvd_4048328.iso Język: Polski SHA1: 85FE8C6A985959F398DA94CF9F45DA8F59492771 Wersja multiple posiada wersje Core/Pro [ Dodano: 12 kwi 2014, o 10:05 ] Kolejne linki: x86 x64 |
Last post |
![]() |
![]() |
12 Apr 2014, o 16:28 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak wygląda sprawa z aktywacją?
|
![]() |
![]() |
12 Apr 2014, o 16:57 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak jak wcześniej. Nic się nie zmieniło.
|
![]() |
![]() |
18 Apr 2014, o 21:25 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pobrałem, zainstalowałem i wszystko by było ok. gdyby nie półautomatyczna instalacja
![]() Standardowo wybór partycji ale wszystko inne wraz z wyborem nazwy użytkownika, kolorków itd. już nie. Dodam, że instalowałem wersję x86 pro na partycji ~10Gb, z kluczem z internetu ![]() U was też, tak było? |
![]() |
![]() |
18 Apr 2014, o 21:57 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po co Ci klucz z neta? Znajdź sobie KMSPico. Najlepszy do W8 i Office2013. dziennie przedłuża wersję trial o jeden dzień, więc ciągle jest 180
![]() |
![]() |
![]() |
18 Apr 2014, o 22:01 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja polecam sklep i zapłacenie za oprogramowanie, którego się używa ku*** na co dzień.
![]() |
![]() |
![]() |
18 Apr 2014, o 23:43 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: A ja polecam sklep i zapłacenie za oprogramowanie, którego się używa ku*** na co dzień. ![]() A ja mam to gdzieś... MS zabija sobie rynek wprowadzając durne ograniczenia, np mając klucz do laptopa możesz go aktywować tylko 5 razy, potem trzeba dzwonić do M$ o wygenerowanie nowego bo już nie przechodzi aktywacji ![]() ![]() ![]() W ciągu 2 lat reinstalowałem system chyba z 10 razy, niektórzy robią to nawet częściej... I tak co chwilę dzwonić do nich po nowy klucz aktywacyjny? |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 00:02 |
No widzisz. To jesteś Ty. A mądrzy i zapobiegliwi ludzie po czystej instalacji i wgraniu poprawek robią sobie obraz.
![]() |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 00:47 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: A mądrzy i zapobiegliwi ludzie po czystej instalacji i wgraniu poprawek robią sobie obraz. Robisz Windowsem czy masz jakiś progs do tego? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 19 kwietnia 2014, o 02:26 ] Pod Siódemką robiłem zewnętrznym progsem, ale w Asusie mam UEFI, to musiałem się zdać na Ósemkowy mechanizm. |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 03:40 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: No widzisz. To jesteś Ty. A mądrzy i zapobiegliwi ludzie po czystej instalacji i wgraniu poprawek robią sobie obraz. Po pół roku i tak 8 na 10 programów miało już aktualizację, do niektórych znalazło się zamienniki, niektórych się nie używa, ustawienia przeglądarki/GG/programu do maila też mogą być nieaktualne jak pozmieniało się hasła, loginy czy zakładki do stron ![]() ![]() Sterowniki i aktualizacje do Windowsa też zajmą trochę czasu ![]() Podsumowując: Instalacja czystego systemu: Instalacja sterowników -> Instalacja programów->Ustawienie programów pod siebie/przywrócenie kopii danych -> Aktualizacje Windowsa Instalacja z obrazu: Przywrócenie obrazu -> Szukanie aktualizacji sterowników -> Szukanie aktualizacji programów -> Przywrócenie backupu zakładek/haseł -> Instalacja nowych programów i usuwanie starych Obraz dysku to ja mogę robić na Androidzie albo jakimś Linuxie gdzie ściągnięcie aktualizacji to kwestia odpalenia Sklepu i potwierdzenia dla aplikacji które mają nowe uprawnienia a nie w systemie w którym coś takiego jak Centrum Oprogramowania nigdy nie istniało ![]() ![]() Już kiedyś wielokrotnie próbowałeś mnie przekonać do robienia obrazów dysku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 10:21 |
Win8 wzwyż sam potrafi pobrać sterowniki poprzez Windows update. i do grafiki, i do dźwiękowej, touchpada, klawy, kamerki, mikrofonu itd. prosto po instalacji. Co do instalacji systemów ja od stycznia nie formatowałem i nie zapowiada się na to. Co do obrazu dysku w przypadku 7 opłaca się robić, po instalacji sterowników dźwięku, neta, grafy, klawiatury, touchpada, kamerki, mikrofonu.
a do samego robienia obrazów u nas w szkole wykorzystują Acronis True Image. |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 10:40 |
nemo333, czy ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy tylko się zgrywasz? Napisałem: „po czystej instalacji i wgraniu poprawek”. Gdzie ty tu widzisz cokolwiek o jakichkolwiek programach, o których wiadomo, że się za jakiś czas zdezaktualizują? Pod obraz wgrywa się tylko takie rzeczy, które i tak za każdym razem trzeba by było wgrać. Nic więcej.
|
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 11:38 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HitFan wrote: Win8 wzwyż sam potrafi pobrać sterowniki poprzez Windows update. i do grafiki, i do dźwiękowej, touchpada, klawy, kamerki, mikrofonu itd. prosto po instalacji. Co do instalacji systemów ja od stycznia nie formatowałem i nie zapowiada się na to. Co do obrazu dysku w przypadku 7 opłaca się robić, po instalacji sterowników dźwięku, neta, grafy, klawiatury, touchpada, kamerki, mikrofonu. a do samego robienia obrazów u nas w szkole wykorzystują Acronis True Image. Do grafiki pobiera tylko takie byle by działało, gry żadnej nie odpalisz. Z dźwiękiem to samo, zero możliwości zaawansowanej regulacji. ![]() |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 18:06 |
ZiomalMarcin wrote: HitFan wrote: Win8 wzwyż sam potrafi pobrać sterowniki poprzez Windows update. i do grafiki, i do dźwiękowej, touchpada, klawy, kamerki, mikrofonu itd. prosto po instalacji. Co do instalacji systemów ja od stycznia nie formatowałem i nie zapowiada się na to. Co do obrazu dysku w przypadku 7 opłaca się robić, po instalacji sterowników dźwięku, neta, grafy, klawiatury, touchpada, kamerki, mikrofonu. a do samego robienia obrazów u nas w szkole wykorzystują Acronis True Image. Do grafiki pobiera tylko takie byle by działało, gry żadnej nie odpalisz. Z dźwiękiem to samo, zero możliwości zaawansowanej regulacji. ![]() Owszem, ale przynajmniej możesz pracować w miarę komfortowo, bo 7 na monitorze fHD z 640x480 wygląda okropnie ;x |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 19:29 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HitFan, KMS pico mam. Klucz był potrzebny do ruszenia z instalacją
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)