![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Windows Blue build 9364 |
---|
![]() |
25 Mar 2013, o 01:22 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po raz pierwszy w historii, polski serwis udostępnił build testowy. Więcej info i linki na http://winforum.eu
|
Last post |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 01:27 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: LISTA ZMIAN - możliwość wyboru dowolnego koloru tła i akcentów, - 4 rozmiary kafelków na ekranie startowym, - nowe animacje, - nowe aplikacje: Kalkulator, Alarmy, Rejestrator dźwięku i Movie Moments, - zmieniona organizacja działania ekranu startowego, - możliwość przenoszenia dowolnej liczby kafelków, - zmiana sposobu nazywania grup kafelków, - lepsza obsługa udostępniania, w tym: odtwarzanie, drukowanie i wyświetlanie, - sortowanie wszystkich aplikacji wg daty instalacji, - ulepszenia w podstawowych zakładkach CharmBar, - integracja Skydrive'a z klasycznym interfejsem Windows, - dodanie folderów Moje Dokumenty, Moja Muzyka, Moje Obrazy i Moje Wideo do folderu Komputer, - Internet Explorer 11, - w IE11 Modern dodanie menedżera pobierania, - funkcja podziału ekranu 50/50 w trybie Snap dla aplikacji, - nowy panel Ustawień PC traktowany jako osobna aplikacja podczas wyszukiwania. Zmiany w Ustawieniach PC: - możliwość włączenia pokazu slajdów na ekranie blokady, - wyszukiwarka, - opcje zasilania, - opcje ekranu i rozdzielczości, - zarządzanie Skydrive'm, - opcje prywatności dla każdej aplikacji z osobna, w tym ustawienia kamery, mikrofonu i lokalizacji, - opcje autoodtwarzania, - informacje o systemie, - zarządzanie aplikacjami uruchomionymi w tle, - aplikacje domyślne, - ustawienia regionalne,w tym język wyświetlania, region, klawiatura. [ Dodano: 25 mar 2013, o 00:27 ] Czyli dalsze pudrowanie kafelków i nic nowego ciekawego. Słabo, naprawdę słabo. |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 01:31 |
No, ale to są tylko zauważone zmiany. Changeloga nikt nie zna oprócz oficjalnych testerów.
[ Dodano: 25 mar 2013, o 00:28 ] MS mówił, że teraz tylko kafle. [ Dodano: 25 mar 2013, o 00:31 ] Ten Blue to chyba jest jakby Service Pack, bo W9 jest rozwijane jako oddzielna gałąź. |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 07:46 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek wrote: MS mówił, że teraz tylko kafle. co sie oni tak usrali tych kafli to ja nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 13:17 |
Dla mnie Windows skończył się na wersji 7.
|
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 17:15 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ady dobre jest, dużo ludzi (w tym) ja po przywyczajeniu nie wróci do klasycznego menu start. OblyTile i można ładnie wsyztsko sobie ułożyć.
Będzie możliwość upgrade'u przez Windows Update, czy trzeba na nowo stawiać? ;_; [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 25 marca 2013, o 17:58 ] Chyba jak se kupisz. XD |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 18:13 |
Będzie.
|
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 20:06 |
Romland ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 20:19 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co vista?
![]() |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 20:22 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
7 to przyśpieszona i dopracowana Vista z paroma dodatkowymi pierdołami
![]() |
Last edited by matishl on 25 Mar 2013, o 20:22, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 20:25 |
WojtekGr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bombel201 wrote: co vista? ![]() Seven był po Viście, a Romlandowi chodzi chyba o to że po sevenie nie ma już nic ciekawego ![]() matishl, racja. Dopracowana. Zwłaszcza pod względem syndromu Huberta Urbańskiego |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 20:34 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vista była średnio dobra
![]() Nie widzę powodu dla którego miał bym zastępować win 7 windowsem 8 ![]() Windows 7 jest dobry ![]() |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 20:39 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzysiek_PL wrote: Vista była średnio dobra ![]() Nie widzę powodu dla którego miał bym zastępować win 7 windowsem 8 ![]() Windows 7 jest dobry ![]() Windows 7 jest dobry i będzie dalej, wsparcie dla XP się kończy w kwietniu 2014r. , a póki co 7 to jedeny godny następca XP z Windowsów (dla mnie). Chyba, że znajdzie się grupa ludzi, która nadal będzie coś tam tworzyła dla XP jakieś patche zgodności z nowszymi programami ![]() |
Last edited by matishl on 25 Mar 2013, o 20:43, edited 4 times in total. |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 20:55 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 25 marca 2013, o 17:58 ] Chyba jak se kupisz. XD Ke? Normalnie aktualizuje i działa XD |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 21:40 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vipe wrote: Ke? Normalnie aktualizuje i działa XD No właśnie były różne gadki, że to może być w formie płatnej aktualizacji. Ale na dobrą sprawę nikt nic nie wie. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)