Windows Phone 7.5 Mango osiąga status RTM

Najnowsze doniesienia z branży GSM, recenzje nowości aplikacji i gier.

Post by HitFan » 27 Jul 2011, o 11:33

Zakończone zostały prace nad wersją 7.5 systemu operacyjnego Windows Phone, noszącą kodową nazwę Mango.

Najnowsza wersja systemu trafiła do rąk operatorów komórkowych, którzy będą ją teraz dostosowywać do własnych potrzeb. Gdy prace te zostaną zakończone, Mango trafi do nowych telefonów. Natomiast nad aktualizacją używanych obecnie systemów Microsoft właśnie zaczął pracę. Firma chce jej poświęcić więcej czasu niż było to przy okazji WP7 NoDo. Wówczas okazało się, że wielu użytkowników ma problemy z poprawnym przeprowadzeniem aktualizacji swoich telefonów, dlatego teraz testowanie ma być dokładniejsze. Najciekawsze zmiany w Mango to wielozadaniowość, wątkowanie wiadomości, mobilny Internet Explorer 9 z obsługą HTML5 oraz integracja z Office 365 i Skydrive.

Windows Phone 7.5 ma zostać udostępniony użytkownikom w okolicach września i października.

aktualności dobre programy
link do oryginału
Last edited by HitFan on 27 Jul 2011, o 11:33, edited 1 time in total.
Google Pixel 8 Pro | PC: AMD Ryzen™ 5 5600 6x3,5GHz, 32GB DDR4 RAM, PowerColor Radeon RX 6800 XT Red Dragon OC 16GB GDDR6, SSD 2TB
Patche mojego autorstwa: [5310XM] S40 Belle | [6300] S40 Belle | [5300XM] Anna OS | [5300XM] 6th ed | [6300] 6th Edition Image Image
Zapraszam na mojego bloga o modelach rajdowych RajdowaKolekcja.pl | Podobają Ci się moje patche, uploady? Pomogłem? Kliknij Image na zachętę ; )
| 3100 > 5140i > 5310XM > N70 > E65 > E66 > C5-00 > Xperia S > Galaxy SIII > Redmi Note 4X > Redmi Note 8T > Pixel 4a (5G) > Pixel 7 > Pixel 8 Pro
HitFan Male
www.RajdowaKolekcja.pl
Expert Mod

Telefon: Google Pixel 8 Pro
Soft: Android 14
Operator: Orange

Online: 130d 15h 41m 38s
Reputation point: 4822
    Windows 7 Chrome

Post by adam111 » 27 kwi 2009, o 00:00

BoTs RoX! :D
adam111 Mężczyzna
Oddajcie mi cześć!
50%

Telefon: Nokia 3110c
Soft: v. 05.50
Operator: -----

Online:
    Ubuntu  Firefox

Post by Wodnik Szuwarek » 27 Jul 2011, o 21:04

Developerzy już mają i pewnie na dniach wycieknie do sieci, tak jak beta, więc nie trzeba czekać do jesieni :P

[ Dodano: 27 lip 2011, o 21:03 ]
Mango nie tylko dla developerów

W ostatnim czasie dużo hałasu zrobiło się wokół aktualizacji Mango, która wydana została dla developerów. Zgodnie z naszymi przewidywaniami z pierwszego posta odnoście wydania mango, hakerzy znaleźli sposoby aby instalować Mango nie tylko na urządzeniach developerskich. Nie trzeba było nawet na to zbyt długo czekać.

Na dzień dzisiejszy dostępne są już dwie metody wgrania Mango na niedeveloperskie modele telefonów z Windows Phone 7. Pierwsza metoda przygotowana dzięki WPSauce, skomplikowana i trochę ryzykowna. Nie będziemy tłumaczyć procesu upgrade do Mango tą metodą, zainteresowanych zapraszamy na stronę: http://www.wpsauce.com

Druga metoda, podobno mniej ryzykowna i nie wymagająca odblokowanego telefonu. Przygotowana została przez Windows Phone Hacker, zainteresowanych zapraszamy na stronę: http://www.windowsphonehacker.com

Zanim jednak zaczniecie psuć swoje telefony zapoznajcie się z tymi informacjami:

- wgranie Mango powoduję utratę gwarancji;
- po aktualizacji do Mango beta, nie będziesz mógł pobrać oficjalnej aktualizacji Mango, kiedy ta zostanie wydana, konieczne będzie odtworzenie NoDo z backupu;
- jeżeli utracisz backup, permanentnie zostaniesz z telefonem z Mango wersja beta, nie będzie możliwości wgrania innego systemu;
- flashowanie telefonu romem z Mango może „zbrickować” (uszkodzić) twój telefon, wszelkie operacje wykonujesz na własną odpowiedzialność;
- i na koniec rada ode mnie, polski serwis HTC (firma Regenersis) jest zielona jeżeli chodzi o telefony z Windows Phone 7 i z pewnością wam nie pomogą jeżeli uszkodzicie swoje telefony.

Źródło: wp7.com.pl/1938/
Wodnik Szuwarek Male
Expert

Telefon: iPhone 16 Pro Max & Nokia 6310 (2024)
Operator: Play

Online: 41d 2h 10m 48s
Reputation point: 5230
    Windows 7 Firefox

Return to Nowości & Ciekawostki