Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
leo20, Dziwne, bo ja tak nie mam. To raczej nie możliwe, a tak w ogóle po co ci to ? Może da się przez jakiś oddzielny program do robienia zdjęć i on już będzie główny aparat uruchamiał mimo że zasłona jest zamknięta ? Popróbuj.
NO, bo ja mam Nokie N82 i mój kolega ma nokie N73 i one nie reaguja na odsuniecie przesłony, i czy dało by uruchomić aparat bez odsuwania tej przesłony, chodzi oto zeby programowo oszukać telefon, tak zeby mimo uszkodzonej przesłony dało sie robić zdjęcia
eh, nokia n82 została zmodyfikowana i jakby przesłona była odłaczona i wgl doniczego nie słuzyła a aparat był w stanie czuwania, on sie czasem właczy jak mocno sie udzezy piescia, a w n73 nie wiadomo czemy nie działa, Zmiana softu ani obudowy nic nie pomogła, czasem jak dobrze sie porusza tymi blaszkami to aparat sie właczy ale to moze byc meczonce, mi chodzi o jakąś konkrentą aplikacjie lub modyfikacjie która pomoże , dziękuje ze wasze rady ale one dotycza tylko waszych szczególnych modeli a kazdy inny telefon ma swoja wade wiec one sa nanic, jak ktoś wie czy da sie jakoś zmodyfikować oprogramowanie lub aplikacjia która to umozliwi to porsze o pomoc
kamilek5995, w n73 też miałem taki problem. Pomogło przemycie styków alkoholem (tych od przesłony) ja w ogóle mialem caly czas przesłonę otwartą a aparat miałem wyłączony
nie pomaga, potrzebuje jakiejs modyfikacji w oprogramowayniu
[ Dodano: 2010-01-03, 15:22 ] Widze ze nie da sie nic z tym zrobić, ale zauwazcie, przez aplikacjie Parlingo da sie robić zdięcia ale nie da sie ich wysłać wiec powinna byc aplikacjia która uruchamia aparat nie zwracając uwagi na stan przesłony