![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[2700c] WTF?! - Nokia Pheonix kontra mój telefon. (Nokia 2700) |
---|
![]() |
27 Apr 2010, o 20:00 |
Swiezak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siema, otóż mam uno problemo. Wgrywałem ostatnio nowe oprogramowanie do fona, a mama poprosiła żebym włączył czajnik. I jak to zwykle bywa gdy ma się włączone za dużo sprzętu naraz korki wyrąbało, ciemno się zrobiło, i telefonik ni drgnie. Przestraszyłem się, ale sobie myślę: "Zaraz zrobimy malutki". No fajnie włączam korki, czekam aż mi się woda zagotowała i odpalam kompa. Próbuję odpalić Phoenixa no i niby się udało ale jak chce zainstalować soft'a wywala mi coś takiego:
W tym Phoenixie nie ma odpowiedniego softa. Co robić? @EDIT Szukam soft'a RM-561 0589016 do Nokii 2700 Classic po prostu, no i sposobu na włączenie flashmod'a. |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Apr 2010, o 20:22 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I co w tym takiego niezwykłego?
![]() DeadUSB nie idzie tak łatwo jak flash w Normal Mode. Przełączyłeś suwak na "no connection?" Jeżeli tak to spoko. Teraz zaopatrz się w cierpliwość. Po każdym takim Fail'u wyciągaj baterie i kabel USB i na nowo podłączaj. Możesz też spróbować JAF-em, podobno wgrywanie softa raz JAFem raz Phoenixem pomaga... |
![]() |
![]() |
28 Apr 2010, o 09:29 |
Yyy... Z tego co wiem to potrzebuję sposobu na włączenie flashmod'a. Jak tam pisze --- Press phone's power button! --- to ja klikam czerwoną słuchawkę i łączy się z telefonem, ale potem słychać dźwięk rozłączenia się fona, i ponownego włączenia się. Sęk w tym że za drugim razem nie włącza się flashmod tylko coś innego. Słyszałem o sposobie żeby przy włączaniu go kliknąć "*", "3", i "Zieloną Słuchawkę", no i przycisk włączania telefonu. To działa?
|
![]() |
![]() |
28 Apr 2010, o 14:59 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może spróbuj pod innym portem usb lub na innym komputerze albo przeinsaluj phoeniksa ze sterownikami kabla bo jak widać bootlodera wgra ale później są problemy z komunikacją. U mnie są zawsze problemy na dead usb i dopiero za jakimś 4 razem załapie ale błąd wyskakuje odrazu po naciśnięciu słuchawki
PS: w jakim momencie Ci "prąd odebrało" bo jeśli podczas erase to raczej po usb nie postawisz |
Last edited by Gązo5 on 28 Apr 2010, o 15:04, edited 3 times in total. |
![]() |
![]() |
29 Apr 2010, o 10:06 |
Tak sobie myślę że to było parę sekund po odpaleniu Pheonix'a. Sterowniki zmieniałem i psujowo na razie. Teraz za to nawet nie muszę wyciągać baterii przed flash'owaniem. Może nie chce się zrobić z powodu pustej baterii?
|
![]() |
![]() |
29 Apr 2010, o 10:13 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swiezak wrote: Może nie chce się zrobić z powodu pustej baterii? bardzo możliwe włóż inną baterię bo jeśli soft jest walnięty bateria może się nie ładować |
![]() |
![]() |
29 Apr 2010, o 10:18 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swiezak wrote: Słyszałem o sposobie żeby przy włączaniu go kliknąć "*", "3", i "Zieloną Słuchawkę", no i przycisk włączania telefonu. To działa? Taa ale tylko na symbianach. ![]() |
![]() |
![]() |
29 Apr 2010, o 17:59 |
Też o tym myślałem, właśnie próbuję.
@EDIT No i się nie udało ;/ |
Last edited by Swiezak on 29 Apr 2010, o 18:15, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|