![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
Previous topic | Next topic Page 1 of 16 [ 230 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 16 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Wybory Parlamentarne 2011 - kampania, dyskusje i wyniki. |
---|
![]() |
9 Aug 2011, o 23:10 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do wyborów równo 2 miesiące, więc zakładam ten temat, żeby rozładować wątki polityczne tworzące się pomału na forum.
Ankietę wyborczą utworzę jednak dopiero za 2 tygodnie, po zarejestrowaniu się wszystkich komitetów wyborczych: PKW. ________ UPDATE: Do wyborów równo 1 miesiąc, więc 4-tygodniowa Forumowa Ankieta Wyborcza została właśnie dodana do tematu. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 20:13 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co będzie z Samoobroną? Startują?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 10 sierpnia 2011, o 21:31 ] Pierwotnie Andrzej Lepper chciał wystawić swoją kandydaturę do Senatu, a członków partii posłać z list Polskiej Partii Pracy - Sierpień '80, ale po jego śmierci w działaczy wstąpił nowy duch i zaczęli się jednoczyć z różnych jeszcze mniejszych partyjek typu Samoobrona Patriotyczna. Ogólnie wszystkie wydarzenia w mniejszych ugrupowaniach dość wnikliwie opisuje blog: http://planktonpolityczny.blox.pl/ ![]() |
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 20:17 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: Co będzie z Samoobroną? Startują? pawelooss wrote: dopiero za 2 tygodnie, po zarejestrowaniu się wszystkich komitetów wyborczych Wtedy się okaże czy startują ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 10 sierpnia 2011, o 21:32 ] Dziś się zarejestrowali, można zobaczyć to pod linkiem z pierwszego postu: Komitet Wyborczy Nasz Dom Polska-Samoobrona Andrzeja Leppera. |
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 20:18 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie głosujmy na nich w ogóle może sami się pozabijają ci politycy
![]() |
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 20:26 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hubert123454 wrote: Nie głosujmy na nich w ogóle może sami się pozabijają ci politycy Będą następni... ![]() btw. jak się nazywa partia JKM, słyszałem że coś z karą śmierci kombinują ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 10 sierpnia 2011, o 21:32 ] Kongres Nowej Prawicy, której oficjalny skrót to: Komitet Wyborczy Nowa Prawica - Janusza Korwin-Mikke. ![]() |
![]() |
![]() |
15 Aug 2011, o 18:30 |
Jak na razie chęć kandydowania do Sejmu zgłosiło 13 partii:
Wykaz złożonych zawiadomień o utworzeniu komitetu wyborczego w związku z wyborami do Sejmu i Senatu RP wrote:
BTW, nadzwyczajnie dobry klip. ![]() |
![]() |
![]() |
15 Aug 2011, o 18:46 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ważne którą partię wybierzemy to i tak nic polepszy jak będą sobie posłowie pensje podwyższać.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 15 sierpnia 2011, o 19:03 ] To najlepiej nie idź w ogóle lub też głosuj, ale przynajmniej na tych, którzy jeszcze nie byli. Tamci na pewno sobie podwyższą, a nowi - nie wiadomo. ![]() |
Last edited by hubert123454 on 15 Aug 2011, o 18:47, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
16 Aug 2011, o 23:44 |
POlityka rabunkowa jak widać nadal jest uskuteczniania. Zagarnięcie połowy OFE nie "poprawiło" finansów wystarczająco.
![]() Quote: 4 miliardy złotych zabrane przyszłym emerytom! 4 000 000 000 zł z Funduszu Rezerwy Demograficznej zostanie przesunięte do Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (FUS). Rząd wydał dziś rozporządzenie w tej sprawie. http://biznes.interia.pl/emerytury/news ... om,1681592 A tymczasem dzisiaj do walki o Sejm doszedł nowy gracz: podmiot Polska Obywatelska (wcale nie plagiat). ![]() Natomiast Liga Polskich Rodzin wycofała się z tego wyścigu i wystawi jedynie jakichś kandydatów do Senatu. |
![]() |
![]() |
17 Aug 2011, o 12:26 |
pawelooss wrote: Liga Polskich Rodzin Giertych odszedł, a partia została? Bo słyszałem, że została usunięta, po odejściu lidera/założyciela. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 sierpnia 2011, o 00:01 ] Jak widać miała się całkiem nieźle: http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Polsk ... ich_Rodzin ![]() Moje strzały kto się dostanie: *PiS *PO *SLD *NP *PSL *RP Lista taka jak się dostaną, najwyżej partia z największą ilością głosów. Jestem prorokiem, jestem legionem. ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 sierpnia 2011, o 00:01 ] PSL zawsze wchodzi i prawie zawsze rządzi. ![]() [ Komentarz dodany przez: adrian219: 17 sierpnia 2011, o 00:04 ] PRRR zapomniałem, poprawione. ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 sierpnia 2011, o 11:45 ] ![]() ![]() ![]() [ Dodano: 17 sie 2011, o 12:26 ] wy***iste. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2011, o 12:35 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wybierzmy mniejsze zło!
![]() PO chce zwiększyć wiek emerytalny, nie będą dawać podwyżek, ucierpią służby mundurowe... PiS będzie budować pomniki ku pamięci ofiar katastrofy Smoleńskiej... i ogolnie ich polityka będzie opierała się tylko na tym wydarzeniu. Korwin Mikke mądry facet ale jego partii nie wybiorą, Palikota nie mam zamiaru nawet komentować, SLD raczej 3-4 miejsce w wyborach... Polska jest w ciemnej du*** i tak już zostanie dopóki nie znajdzie się jakiś drugi Gierek, Piłsudski itp... [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 sierpnia 2011, o 12:38 ] Skoro i tak nie ma już nic do stracenia, to można próbować strzelać w plankton. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2011, o 16:09 |
Mati91 wrote: PiS będzie budować pomniki ku pamięci ofiar katastrofy Smoleńskiej... i ogolnie ich polityka będzie opierała się tylko na tym wydarzeniu. Skąd ta pewność? I w ogóle skąd to przekonanie, że będą budować pomniki? No chyba sobie żartujesz, co, rozkażą z rządu, że pomniki mają budować? A co, teraz stawiają budowle, gdy są u władzy, jako druga partia po PO? Nie zapominaj też, że PiS to nie tylko Jarosław Kaczyński, który ma żal do Rosjan. Ciągle nie rozumiem tej żmudnej nagonki na Kaczyńskich. I od razu podkreślam, nie jestem za tą partią, ale denerwuję mnie takie gadanie. |
![]() |
![]() |
17 Aug 2011, o 16:13 |
A Polska Jest Najważniejsza straciła klub parlamentarny, teraz są już kołem. Jakaś różnica? Chyba nie, bardziej dla prestiżu.
|
![]() |
![]() |
17 Aug 2011, o 16:30 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja jestem za PO, bo na PiS w życiu nie zagłosuje. Nie ma co się oszukiwać, tak naprawdę to tylko te 2 partie mają szanse na wygraną.
|
![]() |
![]() |
17 Aug 2011, o 16:44 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: I od razu podkreślam, nie jestem za tą partią, ale denerwuję mnie takie gadanie. w poprzednych wyborach byłeś za nimi ![]() [ Komentarz dodany przez: adrian219: 17 sierpnia 2011, o 16:48 ] Wcześniej nie interesowałem się polityką, więc byłem za nimi z "obowiązku" wobec dziadków. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2011, o 17:01 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: Ja jestem za PO, bo na PiS w życiu nie zagłosuje. Nie ma co się oszukiwać, tak naprawdę to tylko te 2 partie mają szanse na wygraną. Pewnie, że na wygraną mają szansę tylko te dwie, ale nie zapominaj, że do rządzenia potrzebna jest większość w Sejmie, której żadna z tych partii samodzielnie nie osiągnie. Dlatego głosuję na Kongres Nowej Prawicy - kraju nie naprawią, ale w Sejmie się przydadzą - w końcu media będą zmuszone do ich pokazywania, może części Polaków otworzą się oczy, że PO i PiS to nie jedyne partie w Polsce. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 16 Next Page 1 of 16 [ 230 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)