by adrian219 » 3 Jun 2010, o 11:16
Szczerze mówiąc nie wiem co chcecie od Kaczyńskiego. Moja cała rodzina idzie na niego głosować. Tylko powiedźcie czym on wam zawinił? To, że ma nazwisko, z którego można się wyśmiewać? Czytając temat nie podaliście żadnego argumenty (tylko ryba, pod spodem), dlaczego akurat nie on. Brat, według mnie, też dużo nie zawinił, ale powiedźcie, czy Lech był kiepskim prezydentem? Jakimś najlepszym na pewno, ale nie był zły. Nie wiadomo, jaki może być brat, ale jak bliźniak, to większość myśli, że podobnie.
ryba wrote:Przeciw tzw. "gorszemu bratu". Dlaczego ? Na śmierci swojego brata buduje kolejny polski mit kompensacyjny, wykorzystuje uczucia przeciętnego Polaka, manipuluje, kreuje się na mesjasza XXI wieku, Polskę kreuje na winkelrieda narodów. Z całym szacunkiem ale nie mam zamiaru głosować na człowieka fałszywego i obłudnego, kogoś kto palił kukłę prezydenta a później sam kandyduje na ten urząd. Zdecydowanie nie chce Kaczyńskiego na prezydenta.
Przynajmniej jedna osoba coś powiedziała..., ale w kampanii jest coś zamieszczone o bracie? Nawet nikt o nim nie wspomina, to tak samo jakbyś powiedział: "Naśmiewają się z niego, to pewnie jest głupi (sytuacja z podwórka).". Osobiście nie mam prawa głosować, ale chciałbym się od Was dowiedzieć, dlaczego nie on. Bo ciekawi mnie sprawa, że jak nie głosujecie na swojego kandydata, to stawiacie na Komorowskiego. Czemu? Bo jak brata uważaliście za złego to i ten drugi ma być taki? Nie wiem na jakim argumentach to opieracie. Możliwe, że społeczeństwo rodzinne mi coś tam nawciskało (chociaż ja tak i tak sądzę, że ani Kaczyński, ani Komorowski się nie nadają na prezydentów
), jednak warto będzie czegoś więcej się dowiedzieć i dyskutować z rodzinką na grillu, dlaczego nie Kaczyński
.
Pozdrawiam
adrian219