Witam!
Posiadam 1,5 - roczną Nokię E51 Black Steel. Jako iż po cichu rozważam zamianę na następcę (E52), chciałem się zorientować, ile mógłbym za nią wyciągnąć - najlepiej jeszcze z wyszczególnieniem, ile np. na Allegro od osób być może mniej znających się na rzeczy, a ile w bardziej profesjonalnym komisie?
Co posiadam?
- papiery,
- pudełko,
- ładowarkę,
- kabel miniUSB,
- 6-miesięczną jeszcze gwarancję z katowickiego komisu (na zasadzie, że oni jakimś cudem zakosili prawowitą kartę, ale powiedzieli, że jak przyjdę, to oni jej użyją i wyślą telefon do producenta) - ale chyba tego nie można za bardzo wliczać,
- * ewentualnie mogę dorzucić pusty blankiet karty gwarancyjnej z innego telefonu,
- mogę dorzucić również jakiś gratis w postaci np. karty pamięci microSD 2 GB,
- chyba standardowe słuchawki jeszcze do tego były, ale muszę to sobie sprawdzić, bo się pogubiłem.
Jaki jest stan?
- stan telefonu oceniam na dobry -> obudowa, mimo iż nie była ochraniana przez żaden pokrowiec, nie jest zniszczona (dbałem, jak mogłem),
- zapewne wkrótce wgram najnowsze oprogramowanie 410, mogę się też pobawić w jego shackowanie, dogranie kilku patchy itp., czyli ogólny tuning software,
- telefon nie posiada SIM-Locka, nie posiada brandu, oryginalnie pochodził z Niemiec.
Jakie ma wady?
- troszkę wytarty środkowy NaviKey (czy jak to się tam zwie) - normalka,
- ekran jest ochraniany przez folię poliwęglanową, na której zrobiła się mała ryska - oczywiście folię można wymienić we własnym zakresie,
- gumowa osłonka klawisza zmniejszania głośności najpierw była trochę wciśnięta, z czasem się "przedziurawiła", oczywiście mimo tego klawisz ten nadal jest w pełni sprawny i można go przyciskać chociażby paznokciem.
Pozdrawiam,
pawelooss