![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Phoenix] Wykonywanie zrzutów ekranu wyświetlacza telefonu. |
---|
![]() |
26 Apr 2009, o 13:05 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NSD - alternatywa dla Phoeniksa!
W programie Nokia Phoenix można w kilka kliknięć wykonać dobrej jakości screenshoty wyświetlacza telefonu. 1. Podłącz telefon do komputera za pomocą kabla USB i wybierz Tryb Nokia (ang. Nokia Mode) lub Tryb PC Suite (albo inny kompatybilny, zwykle pierwszy z listy). 2. Uruchom Phoenix'a. Wybierz File, a następnie Scan Product. Jeśli opcja ta jest nieklikalna, to musisz w Manage Connections... przesunąć USB na górę listy. ![]() 3. Następnie wybierz z menu Testing pozycję Display Test. ![]() 4. Otworzy się nowe okno. Przejdź do zakładki Dump. Kliknij na przycisk Read. Phoenix sczyta teraz to, co aktualnie jest na wyświetlaczu. Zrzut będzie wyglądać na rozciągnięty, ale w rzeczywistości będzie on taki, jaki powinien być. Żeby zapisać obrazek, kliknij Save oraz wskaż daną lokalizację zapisu. ![]() Pozdrawiam! ![]() Autorzy: Amras666 & ZiomalMarcin |
Last post |
![]() |
![]() |
30 Nov 2009, o 17:59 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wykonywanie screenshot'ów za pomocą programu Nokia Screen Dumper v2.0
1. Pobieramy program. 2. Podłączamy telefon do komputera i wybieramy PC Suite! 3. Po włączeniu programu ukazuję nam się takie okienko : ![]() Wchodzimy do File -> Connect, jeżeli wyskoczy nam taki komunikat : ![]() To znak, że możemy zabrać się za robienie screenów. Aby wykonać zrzut ekranu, klikamy Dump. Aby zapisać screena, klikamy Save Dump i wybieramy miejsce zapisania naszego pliku. 5. Jak wykonać screenshot'a aplikacji? W stosunku do poprzedniej wersji, nastąpiły dość poważne zmiany ![]() Po wykonaniu wszystkich aplikacji wchodzisz do File -> Dissconnect, ale równie dobrze można od razu wyłączyć program za pomocą "iksa". To by było na tyle. Autor : kurupt / dum. |
Last edited by kurupt on 30 Nov 2009, o 18:12, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
8 Jan 2011, o 21:11 |
kamilloi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak wykonać screen aplikacji na nokii s40v6?
Bardzo prosto można to zrobić PHOENIXEM. Posłużyłem się wersją z tego tematu: Wszystko ustawiamy jak do wykonania normalnego screena (jak w pierwszym poście) Zmieniamy jednak TO ustawienie: ![]() Memory type ustawiamy na HW-Driver. |
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 14:02 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Product specific configuration file for this component not found. Please check that product specific data package is installed
HRESULT 0x80004005 (-2147467259) This means: Nieokreślony błąd. Wywala mi taki błąd jak chce zrobić screena na obojętnie jakiej nokii na platformie S40... co jest grane? |
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 15:05 |
MoCks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi to samo Phoenix wywala przy N8 z Belle. Nie testowałem na Anna.
|
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 15:15 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak jest jak nie ma dodatkowych czy tam pomocniczych plików softu i phoenix się gubi
![]() |
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 15:17 |
Nie wiem czym to spowodowane.... Flashowanie działa normalnie a gdy tylko klikam na Display Test to wywala błąd i nie można zrobic screenu...
[ Dodano: 2 paź 2011, o 15:17 ] To jak zrobić screen? ![]() |
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 18:06 |
Panowie znacie jeszcze jakiś sposób żeby zrobić sceeny przez kabel USB z Nokii?? Żaden z przedstawionych tu sposobów nie działa z moją nokią.
![]() |
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 19:42 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NSD działa tylko trzeba odpiąć kabel usb, wyłączyć wszystko co od nokii i odpalić na nowo samo nsd
|
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 20:12 |
No właśnie nie działa. Pokazuje mi: Stream write error.
Przy kolejnej próbie zawiesza się program. Być może to wina Belle. |
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 20:17 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na fonach symbianowych robi się screeny probgramami z poziomu systemu, z kompa jedynie Remote S60
|
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 20:23 |
Tak wiem ale jest mały problem, bo chciałem dodać zrzuty z Belle przy opuszczonej górnej belce i każy z nich podrzuca ją do góry i robi zrzut pulpitu.
|
![]() |
![]() |
2 Oct 2011, o 20:54 |
Nemo333 działa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Dec 2019, o 20:44 |
Manna5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da sie w jakis sposob zrobic screena jak jest zablokowana klawiatura?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)