![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Warsztat |
Previous topic | Next topic Page 1 of 11 [ 160 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 11 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Wyszedł kod źródłowy S^3 i bootloader :) [dailymobile.se] |
---|
![]() |
8 Jan 2012, o 14:30 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na początku podziękowania dla Error'a, który poinformował mnie o tym fakcie.
No i stało się. Można stwierdzić, że Symbian jest już prawdziwym open source (jak na razie tylko ^3). W linku poniżej mamy kody źródłowe samego systemu, bootloadera i aplikacji systemowych (odtwarzacz muzyki, wygaszacz ekranu i podobne). Teraz myślicie, że platforma S60v5 pójdzie w zapomnienie? Tak jak przejrzałem wątek, skoro znamy już bootloader S^3, to istnieje wysokie prawdopodobieństwo tego, że bootloader w S60v5 jest zbliżony działaniem do tego z S^3. Czyli otworzyła się droga na porty całych oprogramowań, a nie jak dotychczas C6 -> 5800 i pochodne. Teraz będzie możliwe zainstalowanie MeeGo, jak bebechy telefonu pozwolą. ![]() ![]() Link do tematu: http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=60512.0 |
Last post |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 14:43 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No no, MeeGo to naprawdę dobra sprawa by była.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 15:08 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba komuś należy się 1000 karnych ku***ów za te wszystkie sprzeczki co do kodu źródłowego symbiana
![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 15:14 |
_NeedSpeed_, ja mówiłem, skoro nie było to system zamknięty, teraz jak jest to system otwarty.
![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 15:20 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co z symbianem v3 bo mocno mnie to zainteresowało.
|
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 16:16 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam czekam, aż przeportują MeeGo i/lub Androida na E7 lub ew. następcę, to może będzie można w końcu coś kupić.
![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 16:44 |
pawelooss wrote: Ja tam czekam, aż przeportują MeeGo i/lub Androida na E7 lub ew. następcę, to może będzie można w końcu coś kupić. Teraz będzie to możliwe. Jak znany jest bootloader, wielkich problemów być nie powinno. ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 17:16 |
Hans ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I tak z tego nic nie wyjdzie.
|
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 17:19 |
Hans, no i właśnie tutaj można się mylić, wyjdzie, to nie jest MCU w S40.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 17:23 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To my jesteśmy z nokiahacking i my powinniśmy się za to zabrać. Ja tylko dowiem się jak stoi sytuacja z s60v3 i ściągam te pliki. Będę nad nimi główkował. A co
![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 17:24 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe,skoro znany jest bootloader czy da sie zrobic Wybor Systemu ?
![]() ![]() [ Dodano: 8 sty 2012, o 14:24 ] |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 17:28 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WOW. To chyba jedna z lepszych ostatnio informacji na forum!
|
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 18:26 |
Aero12 wrote: Ciekawe,skoro znany jest bootloader czy da sie zrobic Wybor Systemu ? Mozna by zainstalowac sobie Androida (na ARM tez dziala) i nie psuc fona,bo jak cos to mamy Symbiana To jest czysta teoria. Jakby XDA się do tego dorwało... ![]() ![]() kurupt wrote: WOW. To chyba jedna z lepszych ostatnio informacji na forum! Errorowi podziękuj. Wszelkie reputy na plus kierujcie do niego, bo on dał mi link do tej zacnej wiadomości. ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 18:37 |
Hans ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219, dopóki nic z tym nie zrobią to się nie jaram,
pamiętam co było właśnie z mcu, też tam na coś trafili i już nagle wszyscy mokro mieli. |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 18:40 |
Hans wrote: adrian219, dopóki nic z tym nie zrobią to się nie jaram, pamiętam co było właśnie z mcu, też tam na coś trafili i już nagle wszyscy mokro mieli. Tylko, że MCU to gotowy skompilowany już kod, który cholernie ciężko ruszyć. Tu mamy pliki źródłowe, więc jeszcze przed kompilacją i jest lżej. W sumie jaranie polecam zostawić jak będą jakieś efekty. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 11 Next Page 1 of 11 [ 160 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Warsztat |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)