![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Wybór telefonu |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[<350] Wytrzymały klasyk z dobrą baterią |
---|
![]() |
20 May 2013, o 23:21 |
VincentCarl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie, jako że jestem tu nowy.
Wiem, że było już wiele podobnych tematów ale: 1. niektóre są już nieaktualne z racji zmian w dostępności telefonów 2. wciąż powstają nowe modele A więc po kolei. Poszukuję klasycznego telefonu (nie smartfona) opartego na S40 (im nowsza edycja tym lepiej). Moje oczekiwania: - wytrzymała i dobrze spasowana obudowa (niewydająca żadnych dziwnych dźwięków itp.) - jak najlepsza bateria - szybkość działania (mam na tym punkcie fioła - telefon musi płynnie reagować na polecenia) - czytelny ekran, min. 240x320 ok. 2'' - wygodna klawiatura - tylko batonik, żadnych sliderów itp. Interesują mnie tylko nowe telefony. Chciałbym się zamknąć w budżecie ok 350zł. Po głowie chodzi mi Nokia 301ale nie wiem jak z jej płynnością działania. A może raczej coś z serii Classic? Z góry dziękuję za porady |
Last post |
![]() |
![]() |
20 May 2013, o 23:31 |
Romland ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym wziął w Twoim przypadku Nokię 3110 Classic. Spełnia Twoje wymagania i ma nawet aparat.
![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2013, o 23:38 |
Ha ha. No dzięki
![]() Jednak wspomniałem o minimalnych parametrach ekranu ![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2013, o 23:44 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nie lepiej rozejrzeć się za Soildami od samsunga? Ogromne baterie, duża wytrzymałość tylko są dwie wady: Samsung i soft samunga.
|
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 04:52 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teoretycznie Nokia 301 jest świeżym telefonem na rynku i nie wiem, czy ktoś miał z nim styczność na forum. Mimo wszystko ja na Twoim miejscu kupiłbym Nokie 6303i/ 6303. Kapitalna metalowa obudowa, dobry wyświetlacz, jack 3,5, aparat 3,2 mpix z lampą błyskową (całkiem przyzwoite fotki), wygodna klawiatura, bateria powinna spokojnie trzymać 3 dni, elegancki wygląd.
|
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 06:44 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A może Nokia 6700classic, albo 6303i classic? Spełniają wymagania
|
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 08:49 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym szukał 6700. Bardzo dobrze wykonany telefon i resztę wymagań też spełnia.
|
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 09:20 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6700 dobry telefon mam i jedyna wadą jest to ze od upadku mogą połamać się zaczepy od obudowy anteny
6303 też fajny prawie to samo co 6700 tylko ze słabszym aparatem i bez kilku bajerów |
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 09:24 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samsunga Solida bierz jak chcesz na prawdę wytrzymały telefon.
|
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 16:25 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
VincentCarl, Poczytaj też opinie o Nokii 206, wydaje się spełniać prawie wszystkie twoje wymagania, tylko nie wiadomo jak z jakością wykonania obudowy.
|
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 16:31 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bawiłem się wczoraj w salonie plusa niebieską nokia asha 206 i szczerze obudowa to dno dna
Świecące, połyskujące, skrzypiąca, ugina się pod byle naciskiem Jednym słowem jak zabawka z odpustu... |
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 16:53 |
Krzysiek_PL, Dzisiaj miałem w ręku 206 w Media Markt i nie odniosłem takiego wrażenia. Fakt, kolorki to z kosmosu jak dla mnie ale ale obudowa wydawała się solidna. Pewnie to kwestia szczęścia na jaki model się trafi.
Jeśli chodzi o Solidy... Wybrałbym już któregoś dawno, gdyby nie ten soft. Mam dość softu od Samsunga. Mam w pamięci bardzo miłe wspomnienia z używania nokii 6300, tylko ta bateria... Nokia C3 mojej dziewczyny wytrzymuje spokojnie tydzień (używam telefonu w podobny sposób co Ona, więc chciałbym uzyskać podobny efekt). Nie używam internetu w telefonie, tylko 2G, rozmowy i smsy. Czasem trochę muzyki i to tyle. Dziękuję za podpowiedzi. Zapoznam się dokładniej z polecanymi modelami i jednocześnie proszę o kolejne propozycje:) |
![]() |
![]() |
21 May 2013, o 21:07 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Świecące, połyskujące, skrzypiąca, ugina się pod byle naciskiem Jednym słowem jak zabawka z odpustu... To co ty za samsunga testowałeś? ![]() |
![]() |
![]() |
22 May 2013, o 22:25 |
Nie mówimy o Samsungu tylko o Nokii 206. Jeśli ktokolwiek miał styczność z Nokia 301 to proszę o opinie. Wkręciłem się w tą słuchawkę:D
|
![]() |
![]() |
26 May 2013, o 01:04 |
Conrado967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mogę zaproponować 3720 albo 6303.
Nad pierwszą się zastanawiałem przy wyborze telefonu dla brata i widziałem kilka fajnych akcji z tym telefon w roli głównej czyli np wrzucane go do wody, przejeżdżanie autem itd. 3720 nawet radził sobie z tym. Z szybkości działania to chyba nie jest źle, bo to S40v6 i tam problemów z wydajnością nie było. Na zdjęciach widać, ze ma dość duże klawisze, każdy z osobna i w sporych odstępach od siebie. Z fajnych funkcji to latarka z flesha. Druga zaś to telefon który sam chcę kupić ze względu na jego prostotę i wytrzymałość. Fajna komóreczka o bardzo zbliżonych funkcjach co 3720. Metalowa obudowa daje wytrzymałość, a przy okazji klawisze są szerokie, ale i daleko od siebie, a do tego wystają z nad obudowy. W tym telefonie brakuje mi tylko jeden rzeczy, a mianowicie latarki. Z pracą na baterii nie powinno być problemu w obu modelach. Minimum 5 dni. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|