![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[2700c] Zablokowana kodem zabezpieczającym. |
---|
![]() |
28 Jul 2011, o 08:44 |
Killer71 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam Wszystkich, córka ma Nokię 2700 classic i przed wyjazdem na kolonię wprowadziła kod zabezpieczający (blokujący klawiaturę). Po przyjeździe z kolonii nie może odblokować telefonu, ponieważ ... zapomniała kodu. Przeczytałem wiele tematów i wczoraj próbowałem odblokować ten telefon, niestety bez efektu. Oto co robiłem:
1. Kupiłem kabel USB - CA 101D, pobrałem i zainstalowałem sterowniki do niego, zainstalowałem również PC Suite, pobrałem i zainstalowałem program JAF z emulatorem v5 - niestety, przy próbach otwarcia wyświetlają się komunikaty o błędach i program się nie otwiera. 2. Pobrałem i zainstalowałem program NSS, podczas instalacji mamy do wyboru 5 opcji tego programu, nie wiedziałem, którą wybrać, więc wybrałem tą, która w nazwie miała "flash". Program się otwiera, podłączam załączony telefon, naciskam "scaning for device" i nic - nie widzi telefonu. 3. Pobrałem i zainstalowałem Nokia Tools - też nie widzi telefonu. Telefon oczywiście cały czas odpalony na głównym ekranie, tyle, że woła o kod... Czy problemem jest tu laptop z systemem Windows 7 (ori) ? Co mam zrobić ? W servisie zrobią to za 3 dychy, ale to by było zbyt proste ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Jul 2011, o 08:55 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Telefon nie połączy się przez USB, jeśli aktywny jest kod. Trzeba wykonać dead flash.
odczytywanie-kodu-zabezpieczajacego-ang-security-code-vt1666.htm - ostatni akapit. |
![]() |
![]() |
28 Jul 2011, o 09:39 |
Tak myślałem, dzięki pawelooss. Czytałem ten temat wczoraj, ale wolałem się upewnić. Zrobię to dzisiaj na dziewiczym WinXP PRO. Ściągnę Phoenixa, zamontuję stery do kabla i GO! Product Code znam, ale nie dowiem się jaką wersję softa posiadam (tel zablokowany). Phoenix sam sobie ściągnie odpowiedniego softa? Czy będę musiał korzystać z NaviFirm?
Pzdr,G |
![]() |
![]() |
28 Jul 2011, o 09:45 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Killer71, Musisz ściągnąć soft z navifirm
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2011, o 07:26 |
Super, dzięki! Wezmę się wieczorem za to
![]() 2011-07-29 Pięknie Wszystkim dziękuję! Córka od wczoraj cieszy się nowym softem i odblokowanym telefonem. JESTEŚCIE WIELCY!!! |
Last edited by Killer71 on 29 Jul 2011, o 07:25, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|