![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Propozycja] zajmowanie się raportami |
---|
![]() |
1 Feb 2010, o 22:25 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam taką sugestię dla modów (ogólnie osób, które zajmują się raportami).
Moglibyście poprawne raporty zamykać a usuwać te złe? Dlaczego? Jeśli zgłaszający raport dostał wiadomość na maila o usunięciu go to może uznać, że nie prawidłowo zgłosił post. Dodatkowo jeśli w dajmy na to w przyszłości będzie konkurs na moderatora to czynnik raportów użytkownika także ma jakieś znaczenie, więc usuwając je wszystkie w jakimś stopniu przeszkodzicie administracji w takiej sytuacji. Nie pomyślcie sobie, że chce się tu rządzić bezpodstawnie. Sam jestem moderatorem na pewnym forum (także działającym na phpBB3) i właśnie stosuję taką zasadę zajmowania się raportami. |
Last post |
![]() |
1 Feb 2010, o 22:45 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakoś specjalnie mnie to nie zajmowało, na Przemie się tylko odznaczało raport i spoko. A tutaj wydawało mi się, że to co nieaktualne też powinno się usuwać, by zbędnie nie zaśmiecało bazy. Poza tym w logach moderatorskich i tak zostaje informacja o samym zdarzeniu usunięcia zgłoszenia, więc ostatecznie statystykę można zawsze zrobić.
![]() jojo87 wrote: może uznać, że nie prawidłowo zgłosił post Albo jeszcze raz sprawdzić post i zobaczyć, że została podjęta akcja moderatorska. ![]() |
![]() |
2 Feb 2010, o 03:01 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: Poza tym w logach moderatorskich i tak zostaje informacja o samym zdarzeniu usunięcia zgłoszenia, więc ostatecznie statystykę można zawsze zrobić. Nie no, ja Ciebie proszę... żartujesz sobie czy co...? Chyba nie zdajesz sobie sprawy, więc Cię olśnię ![]() ![]() Tymczasem jeśli zapanowałby nawyk zamykania poprawnych raportów to wystarczyłoby kilka kliknięć aby w panelu moderatora mieć jak na dłoni zamknięte zgłoszenia z wszystkimi informacjami (powód, czas, temat, etc.). Więc teraz tak na zdrowy rozsądek - po kiego grzyba się mordować i mieć efekt gorszy...? |
![]() |
2 Feb 2010, o 09:09 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A wiesz, że jako admin mam dostęp do bazy?
![]() ![]() Powtarzam, nie ma co śmieci trzymać w bazie, skoro informacje, które zawierały, były niezbędne na ten czas do podjęcia akcji moderatorskiej, ale potem już się do niczego nie przydadzą. [ Dodano: 2 lut 2010, o 08:06 ] I chyba nie sądzisz, że bawiłbym się w weryfikowanie, czy zgłoszenie zostało zamknięte poprawnie czy nie i przez to wracać i wykonywać drugi raz pracę, wykonaną już przez moderatorów. Rozumiem "porządek ponad wszystko", ale nikt życia by nie miał, gdyby sprawdzał wszystko 3x. Nie wiem, jak to jest u was na FN, ale ja ufam swojej ekipie. ![]() [ Dodano: 2 lut 2010, o 08:09 ] A ja mam też prywatną sugesię do Ciebie. ![]() ![]() |
![]() |
2 Feb 2010, o 18:33 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale w ogole po co taka dyskusja ?
// EDIT by pawelooss: Bo lubi poruszać wszelkie sprawy. ![]() ![]() Wylaczyc powiadomianie o raporcie na e-mail - bo po co ? Raport moze byc sluszny lub nie sluszny ale to juz nie powinno interesowac raportujacego bo to nie on to ocenia. Jesli wysylya bledne raporty to trzeba go o tym informowac na pw i tyle. Po co zostawiac raporty ? Po co statystyka ? Jestem przekonany, ze moderatorzy wiedza kto ile raportuje i z jaka skutecznoscia. Sam jestem moderatorem na bardzo duzym forum (300k userow, okolo 200 raportow dziennie). I kazdy z Nas - moderatorowo doskonale wie, ktory z userow jak raportuje i w jakiej ilosci. I nie potrzeba Nam statystyki. Moze dlatego, ze to nie ilosc swiadczy o czlowieku/userze. |
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)