![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E72] Zamienione klawisze x i y |
---|
![]() |
30 Nov 2010, o 01:23 |
Bows83 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam wgrany najnowszy oficjalny firmware ze strony Nokia, polski język, ale klawiatura jest pozmieniana. Klawisze x i y działają na odwrót.
Czy da się coś zrobić? Wersja oprogramowania: 051.018 Typ: RM 530 Firmware: S60 3rd edition Zestaw języków: 14.01 |
Last post |
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 17:41 |
samogon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Telefon nie był przypadkiem sprowadzany zza granicy (np Niemcy)??
|
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 17:44 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bows83,a może to taki błąd z windowsa ? mi na kompie zdarza się z 5-6 razy tygodniowo
|
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 18:11 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aero12 wrote: Bows83,a może to taki błąd z windowsa ? mi na kompie zdarza się z 5-6 razy tygodniowo Chodzi O Klawe na telefonie ![]() Ale na odwrót są ułożone w klawiaturze czy na komie na odwrót pokazuje ? |
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 19:05 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 20:09 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
raczej nie ma takich kombinacji możliwych na telefonie. Z Niemiec raczej telefon nie jest, bo autor tematu zauważyłby ze jest inna klawiatura i pewnie nie zakładałby tego tematu. Moja rada to ściągnąć jakiś polski soft i wgrać refubrishem.
|
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 20:55 |
Dziękuję za wypowiedzi.
Dla potwierdzenia: telefon nie jest z niemiec, ma nalepkę orange, pochodzi z polskiego salonu orange. Bazowe oprogramowanie orange zostało zamienione tym oficjalnym ze strony nokia (ja go nie wgrywałem, ale wydaje mi się że istnieje tylko jedna wersja 051.018 i nie jest podzielona na regiony); Czy mogę to naprawić samodzielnie bez tracenia gwarancji, potrzebuję więcej informacji, nic mi to nie mówi: Moja rada to ściągnąć jakiś polski soft i wgrać refubrishem? Dokładnie z jakiej strony soft. W telefonie nie widziałem takiej opcji, ale jak słusznie koledzy zauważyli na komputerze taki problem z tego co pamiętam rozwiązuje się poprzez wciśnięcie klawiszy CRTL + SHIFT lub coś w tym stylu. Bardziej bym zakładał że to wina softu, ale nic nie wykluczam. Czekam na więcej sugestii. Opisując problem dokładniej: po wciśnięciu klawisza "y" w SMS wpisuje mi "z" i na odwrót. |
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 21:11 |
samogon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgrywając soft przez Phoenixa tracisz gwarancję, więc chyba ta opcja dla Ciebie odpada.
Klawisze z i x są tak samo ułożone jak na klawiaturze komputerowej? @DOWN Mi chodziło o to, że gdyby kiedykolwiek po flashowaniu Phoenixem oddał komórkę do serwisu to nadgorliwi serwisanci mogliby to zobaczyć ![]() |
Last edited by samogon on 30 Nov 2010, o 22:19, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 21:16 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
samogon wrote: Wgrywając soft przez Phoenixa tracisz gwarancję, więc chyba ta opcja dla Ciebie odpada. Czy ja o czymś nie wiem? ... Bows83, faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt07 faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt05 |
![]() |
![]() |
30 Nov 2010, o 21:42 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale masz problem, nie wiesz nic na temat wgrywania oprogramowania, a wiedzę masz trudno przyswajalną lub się boisz tego robić to oddaj telefon na gwarancje...
|
![]() |
![]() |
1 Dec 2010, o 10:34 |
@samogon Układ klawiatury jest standardowy, to jest polski telefon. Telefon jest nowy.
Nie będę wgrywał nielegalnego softu, i nie chcę również oddawać go do serwisu, to jest najłatwiejsze rozwiązanie. Nie po to stworzyłem ten temat na forum. @adrian-93 wgrywanie softu to żadna filozofia, zwłaszcza oficjalnego zrobionego przez nokia. Firmware chyba każdy potrafi sobie zaktualizować. Czekam na sugestie. Czyżby nikt nie miał nigdy podobnego problemu z komórką? A może coś jest wciśnięte i zamieniło klawiaturę? Jedyne opcje: 1. Soft nokia ma różne wersje na regiony; 2. Jest coś wciśnięte w telefonie lub trzeba coś ustawić w konfiguracji - zaznaczam że wszystko to co mogłem ustawiłem na polskie. |
![]() |
![]() |
1 Dec 2010, o 11:37 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No są różne regiony, reguluje to Product Code telefonu/softu.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|