Czy dla laptopa będzie różnica między zasilaczem 19V a 20V? Orginalny zasilacz ma 19V, plus i minus jest umieszczony identycznie, czy ten 1V robi jakąś różnice? Bo mi wydaje się, że to tak mała różnica że mieści się w błędzie.
Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne. "Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!
Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!
My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"
U siebie mam dwa lapki acera z zasilaczami 19V zym ze roznia sie amperami. Pierwszy ma 3,5 a drugi 1,5 i nic sie jeszcze nie spaliło Co do ilości V to nie wiem, ale podlaczyl bym na jakies pól sekundy
napewno nie ma znaczenia. Widzialem nie raz jak ludzie ladowali telefony ladowarkami uniwersalnymi gdzie zakres woltażu wahal sie w granichach kilku woltow i nic sie nie dzialo. Gdyby to chodzilo o kilka amper to tak ale nie o wolty. Podlaczaj spokojnie
Symbiana mam nie dlatego ze nie stac mnie na cos lepszego, tylko dlatego że lubie:)
Nowoczesne urządzenia też mają specjalne rezystory zabezpieczające przed zbyt dużym prądem. Oczywiście jak walniesz naprawdę dużym prądem to zniszczysz rezystor i szlag trafi cały układ.