Witam.
Mam c6, wymieniałem w niej rok temu digitizer bo dotyk siadł zupełnie, kilka miesięcy temu wymieniałem całego srajda bo przerwała mi się taśma.
Od kilku dni telefon się wiesza, raz działa dotyk, raz klawiatura, czasami to i to. Po naciśnięciu na ekran, czasami coś się przesuwa w górę i zawiesza i za chwilkę zaskakuje, czasami przy naciśnięciu w jedno miejsce klika w drugim... Kalibrowałem ekran w Phoenixie - przed i po ten sam rezultat.
Wykonałem testy w phoenixie: ST_TOUCH_IF_TEST i ST_TOUCH_STUCK_TEST.
W wyniku mam "Minor[10]", co to oznacza? Gdyż nie znalazłem odpowiedzi nigdzie w sieci... Być może złego trybu testowania uzywam? Wynik ten sam zarówno na local mode jak i test mode.
Czy jest to problem sprzętowy (taśma lcd/digitizer) czy raczej problem softwareowy?
Software mam brandowany plusa 42.xx, wcześniej dawno, dawno, robiłem jakąś aktualizację do czystego złamanego 40.xx, później zaktualizowałem do 42.xx bodajże przez PC Suite i znowu wróciło do brandowanego plusa, ale to było kilka miesięcy temu. Od dwóch, trzech dni jest ten problem. Czasami podczas pisania nagle przestaje pisać, trzeba kliknąć w ekran i znowu można wrócić do pisania na klawiaturze. Czasem można operować tylko klawiaturą, a innym razem zero kontaktu z telefonem przez kilka minut.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdro
-------------
@edit
Wykonałem test ponownie i... zarówno na local jak i test miałem passed...