![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 34 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5130XM] Zepsuty PM w serwisie |
---|
![]() |
14 Jul 2010, o 19:24 |
Vanquish ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam nadzieję że piszę w dobrym dziale.
Byłem dzisiaj w serwisie aby zrobić downgrade mojej Nokii 5130 (nie da rady domowym sposobem). Downgrade był wykonywany MT-BOXEM (widziałem go ![]() ![]() Po nieudanym obniżeniu softu powiedział że na niektórych telefonach nie da rady tego zrobić (nawet BOX-em). Czy to normalne? Jak myślicie czy uda mu się naprawić mojego fona? [ Dodano: 14 lip 2010, o 19:24 ] No to jak myślicie? Naprawi czy nie naprawi? |
Last edited by Vanquish on 15 Jul 2010, o 19:57, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 20:46 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chyba lepiej żeby nie naprawił byś miał nowy z gwarancją
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 20:51 |
Ja mam szczerą ochotę wymiany telefonu na nowy ^^
Ale jeśli uda mu się naprawić to Permament Memory czy EEPROM jak kto woli, to ewentualnie pójdę do innego serwisu, o wiele lepszego. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 07:33 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
EEPROM jak każda fizyczna część może się popsuć, a wtedy nie ma zmiłuj się i żadne flashowanie niczym nie pójdzie.
|
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 10:26 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vanquish, coś słabo mu poszedł ten downgrade mt-shitem:):)
|
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 13:48 |
Dziś byłem po telefon w serwisie.
Nie uwierzycie. Odpalam go i kamera nie chce się włączyć (komunikat "Kamera wyłączona. Włącz/Wyjdź". Wciskanie Włącz nic nie daje). No i pokazałem mu to. On powiedział że to nie jego wina. Nie przez oprogramowanie, EEPROM, itp. Kiedyś zepsuł mi się w wyświetlacz a on powiedział Quote: Podczas wymiany wyświetlacza mogło coś zmienić się na płycie głównej no i po nieudanym downgradzie i późniejszym postawieniu fona mogły zajść jakieś komplikacje na płycie głównej telefonu - aparatu. .Wróciłem do domu. Przeflashowałem fona Phoenixem (refubrish), odpaliłem fona i aparat o dziwo zadziałał. A tak upierał się że przeprogramowanie go nic nie da. Teraz mam z tego ubaw ![]() Nie wiem z czym on idzie aby zakładać serwis. Wypowiedzcie się ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 13:53 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po prostu takie serwisy omijać z daleka szerokim łukiem.
Już po takim tekście: Vanquish wrote: Podczas wymiany wyświetlacza mogło coś zmienić się na płycie głównej no i po nieudanym downgradzie i późniejszym postawieniu fona mogły zajść jakieś komplikacje na płycie głównej telefonu - aparatu. Samo nic się "zmienić" nie mogło, ewentualnie uwalić. No ale to i tak bardzo rzadko podczas flashowania pada hardware, przynajmniej mi jak na razie padła tylko raz pamięć flash. Cud, że w ogóle potrafił zrobić downgrade ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 18:05 |
Aha.
Mam nowy problem. Gdy sobie odtworzę piosenki na odtwarzaczu to po jakimś czasie muzyka przestaje grać i telefon resetuje się. Następnie gdy wchodzę na odtw. to pokazuje mi "nie wybrano zawartości". Spróbuje jeszcze raz wgrać softa ale niech ktoś napisze czy miał taki problem.... [ Dodano: 15 lip 2010, o 18:05 ] No i następny problem. Podłączam fona do ładowarki a on mi wyjeżdża z takim tekstem "Ładowarka nieobsługiwana" i nie ładuje. Dopiero jak wyłącze to poświeci na białym ekranie i pokazuje animację ładowania. Tylko ciekawe czy ładuje... WTF? Co się mogło zepsuć i w jaki sposób? |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 18:18 |
Vanquish wrote: Aha. Mam nowy problem. Gdy sobie odtworzę piosenki na odtwarzaczu to po jakimś czasie muzyka przestaje grać i telefon resetuje się. Następnie gdy wchodzę na odtw. to pokazuje mi "nie wybrano zawartości". Spróbuje jeszcze raz wgrać softa ale niech ktoś napisze czy miał taki problem.... [ Dodano: 15 lip 2010, o 18:05 ] No i następny problem. Podłączam fona do ładowarki a on mi wyjeżdża z takim tekstem "Ładowarka nieobsługiwana" i nie ładuje. Dopiero jak wyłącze to poświeci na białym ekranie i pokazuje animację ładowania. Tylko ciekawe czy ładuje... WTF? Co się mogło zepsuć i w jaki sposób? Jaką masz teraz wersje softa po tych wszystkich zabawach? |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 18:28 |
7.95
Doczytałem gdzieś że to ma związek z zepsutym PM-em. Jeśli wychodzi że to jego wina to pójdę do niego i powiem temu gościowi że ma mi odkupić telefon. Ale zanim to zrobie to poradźcie mi co mam z tym zrobić samemu.... [ Dodano: 15 lip 2010, o 18:22 ] PS. Nic nie powiem przecież bo on mi nie udowodni nic...przecież on nie wie o tym że wcześniej wszystko działało.... A po za tym na wyłączonym też nie ładuje...... [ Dodano: 15 lip 2010, o 18:28 ] pawelooss wrote: EEPROM jak każda fizyczna część może się popsuć, a wtedy nie ma zmiłuj się i żadne flashowanie niczym nie pójdzie. Czyli w żadnym serwisie już nie naprawią? |
Last edited by Vanquish on 15 Jul 2010, o 18:32, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 18:31 |
Vanquish wrote: Czyli w żadnym serwisie już nie naprawią? Idź do porządnego serwisu żeby wgrali Ci softa. EEPROM na 99% nie padł gdyż nie dałoby się wgrać wtedy oprogramowania. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 18:42 |
Mam nadzieję że to nie EEPROM.
Ale ja muszę zobaczyć potwierdzenie paweloossa ![]() walkmanowiec wrote: Idź do porządnego serwisu żeby wgrali Ci softa. Pójde na 100% bo chcę żeby mi oniżyli firmware. A tak przy okazji [sory za Offtop] walkmanowiec, jak tam idzie tobie przeportowywanie tego patcha? ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 18:45 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A takie pytanie (nie krzyczcie jeżeli to nie ma żadnego związku): koleś nie wgrał ci softu dla innego RM? (crossflashing?) Sprawdź numer RM pod baterią oraz ten w telefonie.
|
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 18:47 |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 19:06 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vanquish wrote: Podłączam fona do ładowarki a on mi wyjeżdża z takim tekstem "Ładowarka nieobsługiwana" i nie ładuje. r2070 do sprawdzenia/wymiany |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 34 posts ] Previous topic | Next topic |
|