Witam
Posiadam Nokie e63 i chciałbym złamać w niej system. Wersja softu to 501.21.001.
Głównym problemem jest to, że praktycznie przy każdej aplikacji jaką próbuję zainstalować wyskakuje błąd certyfikatu.
Przy instalacji UMU Hack i Nortona wyskakuje błąd aplikacji.
Jedynie Dr Web się zainstalował. Więc postanowiłem użyć metody Dr Web z nadzieją, że nareszcie złamię telefon. Po instalacji zrobiłem kwarantanne i zostało mi tylko przeniesienie instalserver.exe do c:\sys\bin. Do tego jak wiadomo potrzebny jest x-plore którego oczywiście znowu nie mogłem zainstalować przez błąd aplikacji. Użyłem alternatywnej metody i skopiowałem instalservers.exe poprzez program OxyCube w komputerze. Ze skopiowaniem nie było problemu. W programie instalservers.exe pokazywało ze jest na dysku c:\sys\bin. Po tej całej operacji powinienem mieć zhackowany telefon, jednak nic to nie dało
I teraz pytanie do was. Czy istnieje jeszcze jakaś metoda którą mogę złamać moją E63? (nie mówiąc oczywiście o wyrobieniu certyfikatu którego już nigdzie nie dostanę..)
Myślałem jeszcze o wgraniu zmodyfikowanego softu phoenixem jednak na stronie nie ma takiego który był by kompatybilny z moim telefonem
Drodzy forumowicze pomóżcie