by Barterbly » 14 Dec 2011, o 23:37
No to dobrze, że napisałem. Czyli co oni tak naprawdę zrobili, że każą używać Phoenixa i tych plików z C6? Napisałeś, że te kilka bajerów to można dograć ręcznie - mógłbyś to rozwinąć w wolnej chwili? Ogólnie to zauważyłem, że to moje C5-03 jest bardziej upierdliwe we wszystkim, niż mój poprzednik - 5230. Wziąłem C5-03 ze względu na to, że prócz tego co miała 5230 ma jeszcze dodatkowo WiFi (z czego bardzo często korzystam) sądząc, iż wybrałem lepszy model. Ale tutaj mam więcej problemów z pamięcią, można zapomnieć np o uruchomieniu nawigacji Nokii i słuchaniu radia (mega zawieszenie + kolorowy ekran + artefakty = restart samoczynny telefonu). Zaczynam myśleć nad sprzedaniem tego telefonu i kupnem C6...
Co do chłopaków z PNHT, to coś wyczytałem, że jest tam dwóch takich, którzy mogliby pomóc, ale nie bardzo się do tego kwapią. Ktoś z forumowiczów do nich pisał, ale pozostało to bez odzewu. Coś mi się wydaje, że chyba tutaj nie ma żadnego wyjścia z tej sytuacji.
Chciałem jeszcze wspomnieć, że gdzieś na sieci rzucił mi się jakiś program, który teoretycznie powinien zmieniać ekran główny. Nie chodzi mi tutaj o SPB czy pochodne, było to raczej coś na wzór schematu, motywu. Były 2 wersje, z ikonami Orange i z ikonami Nokii. Nazywało się to "Orange Tornado". Teoretycznie było na zupełnie inne telefony, ale ludzie próbowali wrzucać to na 5230 i niektórym działało, a niektórym nie. Zastanawiałem się wówczas, czy nie dało by się wrzucić tego na C5-03.
Tak naprawdę to utknąłem w martwym punkcie. W akcie desperacji może zacznę szukać na forach zupełnie orientalnych jak rosyjskie, niemieckie, może greckie ^^ ? A jeśli to nic nie da lub po prostu potwierdzi się informacja, że z C5-03 nic nie da się zrobić, to naprawdę rozejrzę się za C6. Nie ma ktoś tanio do sprzedania?