![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v5 (^1) |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5800XM] Zmiana wyglądu menu by Zylam Marex |
---|
![]() |
3 Oct 2009, o 20:20 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Modyfikacja polega na dodaniu kilku folderów do menu, reorganizację menu oraz uaktualnienie ikonek do wersji z najnowszego Touch Icon Pack.
![]() Modyfikacja działa na wszystkich nowszych softach! Pobieramy pliki dla v21 Nazwy folderów możemy dowolnie zmieniać z poziomu telefonu. 1.Pobierz plik "Menu Files" oraz -dla firmware v11 - 5800 Refined 1 FW V11 -dla firmware v21 - 5800 Refined 1 FW V21 2.Utwórz foldery: C:DataZylamApps C:DataZylamFolders i następnie skopiuj pliki z folderu "Menu Files", który pobrałeś, do odpowiednich folderów w telefonie, które utworzyłeś. 3.Kopiuj "appshelldata.xml" do C:Private101F4CD2Content, zamieniając istniejący plik. (Zrób wcześniej kopię zapasową oryginalnego pliku, aby móc powrócić do wcześniejszych ikon) 4.Zrestartuj telefon 5.Ciesz się z nowego wyglądu telefonu Uwaga! Jeśli instalujemy temat ze zmienionymi ikonkami, musimy wyłączyć modyfikację, ponieważ podmienione ikony nie zamienią się wraz z tematem. W tym celu folder "Apps", który utworzyliśmy wcześniej zmieniamy (jego nazwę) na np "Appss" i restartujemy telefon. Aby powrócić, zmieniamy ponownie na "Apps" i restarujemy telefon Mój upload bo załączniki nie działają [ź] ipmart-forum.pl |
Last edited by adamke on 21 Oct 2009, o 17:21, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Nov 2009, o 14:19 |
bugmenot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem dlaczego ale nie chce mi działać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Nov 2009, o 17:35 |
samara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bugmenot, a posiadasz nokię 5800??
|
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 21:05 |
Kołek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mi wszystko dziala. mam 5530
|
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 11:38 |
madman77 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na stronce z mojego podpisu jest tutorial jak zmienić ikony folderów przy pomocy zmodyfikowanego Menu Editora. Działa na pewno, aczkolwiek nie zmienia wszystkich ikon.
|
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 11:48 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
madman77 wrote: Na stronce z mojego podpisu jest tutorial To wklej go też tu, by wszyscy skorzystali, a nie odsyłasz, "by se gdzieś tam poszukać". ![]() |
![]() |
![]() |
1 Feb 2010, o 15:51 |
madman77 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wygląda to tak. Potrzebny jest złamany system, manager plików (np X-plore) oraz aplikacja Menu Editor by OPDA, którą znajdziecie w dziale Downloads.
Dodatkowo jeszcze ME potrzebuje bibliotek Pythona. MenuEditor jest dla s60v3, ma stare ikonki i nie obsługuje dotyku, dlatego trzeba trochę pokombinować. 1. Tworzymy sobie nowe foldery o dowolnej nazwie 2. Instalujemy aplikację Menu Editor 3. Odpalamy X-plore 4. Szukamy pliku Z:resourceappsMenu.mif i kopiujemy go 5. Zastępujemy plik C:resourceappsMenuEditorMenu.mif oryginalnym plikiem z naszego ROMu. 6. Restartujemy telefon. 7. Uruchamiamy Menu Editora, wybieramy jakiś folder, klikamy Opcje>Rename, dwukrotnie klikamy OK i następnie rozwija się lista ikon do wyboru. ![]() 8. Wybieramy odpowiednią ikonę i już. ![]() 9. Uważajcie, żeby czegoś nie popsuć, bo opcja przywracania domyślnego wyglądu folderu jest na samym dole, a że przewijanie nie działa… ![]() 10. Wszelkie prawa do opisu zastrzeżone, natomiast całkowicie nie biorę odpowiedzialności za popsute foldery. Jakby co, to pomoże *#7370# ![]() http://touch.pdg.pl/2009/12/zmiana-ikon-folderow/ [ Dodano: 1 lut 2010, o 14:47 ] Aha, by dodać ikonkę gamepada do folderu gier, trzeba się nieco inaczej pobawić: 1. Ściągamy ikonę gamepad.mif 2. Wrzucamy ją do folderu np. C:/resource/apps/ 3. Wchodzimy w folder C:/Private/101F4CD2/Content/ 4. Wysyłamy sobie na kompa plik "appshelldata.xml" i robimy kopię zapasową. 5. Edytujemy plik notatnikiem i w miejscu, gdzie są dane folderu "Gry" robimy coś takiego: <appshell:title_name="Gry" long_name="Gry" short_name="Gry" applicationgroup_name="games" icon_file="C:/resource/apps/gamepad.mif" icon_id="16384" mask_id="16385"> 6. Zapisujemy (chyba jako UTF-8, ANSI może pokrzaczyć polskie znaki w nazwach folderów) i wrzucamy na telefon. 7. Restartujemy telefon i cieszymy się nową ikoną. PS. Ikona nie jest moja, pochodzi z modyfikacji "Zmiana wyglądu menu by Zylam Marex". Jak zwykle, nie biorę odpowiedzialności za ewentualne szkody. Jak coś pomieszacie w pliku "appshelldata.xml", to mogą wam się nie wyświetlać ikony w menu. |
Last edited by madman77 on 1 Feb 2010, o 16:02, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v5 (^1) |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)