W tym poście przedstawię wam w jaki sposób można w całości wykorzystać procesor w telefonie. Jako, że nie wyszły mi wykonywane "na ślepo" modyfikacje do Nokii E52 i C5-00 związane z wykorzystaniem CPU to pokażę wam jak to zrobić w inny sposób - mniej narażający na przejście w Dead Phone.
Ryzyko uwalenia telefonu w Dead będzie tylko spowodowane złym skopiowaniem tekstu z "podkręconego" pliku.
UWAGA!! ABY WYKONAĆ WSZYSTKIE CZYNNOŚCI TELEFON MUSI MIEĆ ZŁAMANE OPROGRAMOWANIE!!
1. Uruchomiamy aplikację ROMPatcher i aktywujemy patcha Open4All.rmp;
2. Odpalamy wg. mnie najlepszy menedżer plików na Symbiana X-Plore;
3. Przechodzimy do lokalizacji -> Z:\Private\10202be9\10283344.txt.
Plik wygląda tak:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
W sumie w Nokii 6720 Classic wyglądał on inaczej niż w N86 ale to w niczym nie przeszkadza i tak nie jest wykorzystywany w 100%.
4. Kopiujemy plik do innej lokalizacji niż Z: i edytujemy:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
5. Następnie zapisujemy do lokalizacji -> C:\Private\10202be9\10283344.txt;
5a. Jeżeli istnieje plik o nazwie 10283344.cre w katalogu C:\Private\10202be9\Persists\ to należy go usunąć;
6. Restartujemy telefon.
Na Nokii N86 8MP od razu było widać różnicę w działaniu a szczególnie kiedy zmodyfikowany plik ugotowałem razem ze zmodyfikowanym oprogramowaniem.
MODYFIKACJA NIE ZMIENIA TAKTOWANIA TYLKO SZYBSZY CZAS DOSTĘPU DLA POJEDYNCZEGO PROCESU.
PAMIĘTAJ!! NIE ODPOWIADAM ZA SZKODY! WSZYSTKO ZAWARTE W TYM POŚCIE WYKONUJESZ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!