pawelooss wrote:ryba, chodzi mi o taką sytuację, że np. admin daje ogłoszenie, iż zbiera kandydatów na stanowisko moda i chętne osoby proszone są o odpowiedź w temacie, jeśli spełniają wszystkie warunki. Jeśli dana osoba się nie zgłosi, nie zostanie po prostu wzięta pod uwagę w wyborze admina. No i zgłasza się tam też ten 15-latek, ale informuje od razu, że nie spełnia warunku wiekowego, choć gdyby mógł pomóc w opiece nad stroną, to bardzo chętnie.
Gdyby sprawa dotyczyła takiego faktycznie super-świetnego kandydata to osobiście mógłbym przymknąć oko. Ale tylko gdyby to na prawdę dotyczyło nad-nad-kandydatapawelooss wrote:Mamy konkurs na moderatora. Oprócz innych wymagań jest też kryterium wieku, załóżmy min. 16 lat. No i jest kilku takich średniawych kandydatów. Ale wiemy też, że jest osoba, która ma świetne referencje i super sprawdziłaby się na tym stanowisku, jest tylko jeden szkopuł - mianowicie ma ona 15 lat. Zakładając, że zasad rekrutacji nie zmieniamy, co zrobimy z tym przypadkiem, gdy potrzebujemy od zaraz bardzo dobrego moderatora?
jojo87, ciekawi mnie Twoje zdanie w takiej sytuacji. Regulamin czy zdrowy rozsądek?
pawelooss wrote:[...]mianowicie, co jest ważniejsze: konserwatywne wypełnianie co do joty określonych praw czy też bardziej liberalne poleganie na zdrowym rozsądku i ogólnie uznanych normach
Bo tylko o takiego wcześniej się pytałeś No dobra, już tak na serio. Wg mnie nie ma sensu uchylać dla osoby o 10% lepszej. Wszakże takie nabory na moderatorów są publiczne i lud może sobie coś niemiłego pomyśleć o administracji jeśli ta nie przestrzega własnych zasad, np: "w takim razie dlaczego u lich my mamy przestrzegać ich regulaminu?"pawelooss wrote:jojo87, czemu akurat "nad-nad"? Nie mógłby być zwyczajnie lepszy od konkurencji, choćby o 10%? Jak lepszy, to lepszy.
Users browsing this forum: No registered users and 14 guests